A 12-a ediție a International Championships of România U14, organizată de TCB, și-a desemnat câștigătorii. Laurențiu Badea a câștigat și la simplu, și la dublu

26.02.2023

A 12-a ediție a International Championships of România U14, care a avut loc în organizarea Tenis Club București, s-a încheiat cu victorii românești.

Laurențiu BADEA a devenit campion absolut, el impunându-se atât în proba de simplu, cât și în proba de dublu.
Duminică, Laurențiu s-a impus în finala de simplu cu scorul de 6-4, 6-2 în fața favoritului 2 al turneului, Luca Ceramilac (Serbia), după ce în semifinale l-a învins pe principalul favorit, Pavel Oliver Dufek (Cehia), cu 6-2, 6-0. Merituos este și faptul că Laurențiu BADEA nu a cedat nici un set pe parcursul turneului.

Sâmbătă, în finala de dublu, de ziua lui, Andrei RADU și-a făcut un frumos cadou, reușind, alături de partenerul său, Laurențiu BADEA, să-și adjudece trofeul, învingând echipa formată din Laurențiu MILOS / Mihailo TOPIC (favoriți 2 ai turneului), cu 6-3, 6-3. De remarcat că Andrei RADU a ajuns în semifinale și în proba de simplu.

Finala de dublu fete, 100% românească a fost aprig disputată, Veronica CERVAC / Maria MATEAȘ reușind să treacă de perechea Sara BĂLAN / Ana Ioana VÂRȘA cu scorul de 1-6, 6-1, 10-6.

În proba de simplu feminin, Ioana Ștefania BOIAN și-a respectat statutul de principală favorită, impunându-se în finală, cu scorul de 5-7, 6-2, 6-3, în partida cu Maria Valentina POP.

La festivitatea de premiere a fost prezent și președintele Federației Române de Tenis, George COSAC.

Echipa Tenis Club București mulțumește tuturor celor care au sprijinit organizarea acestui turneu, PasteBăneasa, Izvoarele Călimani, Ford Trucks, FruLeg, Pescariu Sports&Spa, The Gallery, îi felicită pe câștigători și le dorește tuturor participanților mult succes în continuare!