Radu Paisvant și Sergiu Constantin Urzică, semifinaliști la dublu la un turneu J60 de la Varșovia

01.03.2023

Radu Paisvant (15 ani) din Iași, sportiv legitimat la C.S. Dinamo București, antrenat de Mihaela Liliac, respectiv Constantin Paisvant - tatăl acestuia și Sergiu-Constantin Urzică (15 ani),  sportiv legitimat la C.S.M. Moinești, unde este antrenat de Mihai Ciocan, au ajuns în semifinalele probei de dublu, de la turneul ITF, categoria J60, disputat la Varșovia (Polonia), în perioada 20-26 februarie 2023.

Juniorii români au fost la un pas de a se califica în finala de dublu, după ce au trecut în turul inaugural, cu scorul de 6-3, 6-4 de perechea Maksym Kalabishka/Oleksandr Kolesnychenko (ambii din Ucraina). În turul secund, cei doi jucători din țara noastră au avut un meci extrem de difcil, pe care l-au câștigat cu 6-7, 6-3, 10-5 contra echipei formată din Thomas Aston (Marea Britanie)/Philip Jarrah Blom (Polonia), iar în semifinală au fost la un pas de o surpriză, pierzând cu scorul de 6-2, 7-6(5) înfruntarea cu echipa italiană Leonardo Cattaneo / Leonardo Cattaneo, care, de altfel, a și câștigat competiția de dublu.

Rezultatul este meritoriu, având în vedere faptul că majoritatea jucătorilor avea vârsta de 17-18 ani, provenind din țări în care tenisul juvenil este dezvoltat.