Gabi Adrian Boitan a fost desemnat jucătorul lunii ITF World Tennis Tour în februarie 2023

04.03.2023

Gabi Adrian Boitan a fost desemnat jucătorul lunii ITF World Tennis Tour în februarie 2023, dupa ce a cucerit primele trei titluri profesioniste la simplu succesiv, așa după cum frt.ro a anunțat încă din 28 februarie a.c..

În vârstă de 23 de ani, Boitan a făcut parte din lotul echipei României de Davis Cup, la meciul de la Bratislava, din luna septembrie a anului trecut. Acum el a câștigat 15 meciuri, strângând 3 titluri ITF de simplu la M15 Palm Coast, M15 Weston și M15 Naples, urcând 181 de locuri în clasamentul ATP, până pe locul 565 în lume.

Boitan se află la primul lui sezon ca jucător profesionist de tenis, după ce a jucat anterior la echipa Colegiului la Universitatea Baylor, unde a studiat Comunicarea Corporativă.

Interesant este faptul că Boitan, care a pierdut doar patru seturi în trei turnee în cursul lunii februarie a.c., are 20 de meciuri câștigate până acum în 2023 - al doilea după liderul circuitului ITF, Dragoș Nicolae Mădăraș (care are 21 de meciuri câștigate).

Boitan a avut deja o experiență la cel mai înalt nivel, după ce l-a înfruntat pe spaniolul Roberto Bautista Agut în timpul calificărilor de anul trecut de la Cupa Davis.

„Asta mi-a schimbat viața pentru că am jucat împotriva unui tip care era în top 15 din lume și care a fost în turneu de 10 ani sau mai mult probabil", a spus Boitan pentru Baylor Lariat anul trecut.

„Ceea ce profesioniștii fac foarte bine sunt lucrurile mici. Ei joacă doar ce ceea ce știu. Folosesc foarte bine ceea ce știu în momentele mari și execută foarte bine. Sunt cu adevărat disciplinați și nu încearcă să facă mai mult dacă nu au nevoie. Sunt foarte inteligenți în jocul lor, așa că asta mi-a schimbat cu adevărat viața pentru că am simțit-o, am văzut-o și acum încerc să aplic aceste principii și în viitor", a precizat Gabi Adrian Boitan pentru site-ul ITF.