Alexia Ioana Tatu și Cristian David Carteputredă, câștigători în probele de dublu la turneul J60 de la Gjovik (Norvegia), inclus în circuitul ITF

14.03.2023

David Cristian Carteputredă, sportiv legitimat la CSA Steaua București și Alexia Ioana Tatu, de la CS Ten Club Tenis Buzău, au câștigat probele de dublu ale turneului J60 de la Gjovik (Norvegia), inclus în circuitul ITF.

David Cristian Carteputredă și partenerul său, Jonas Kucera (Cehia), i-au învins în finală pe Henri Haupt (Germania)/Nico Hipfl (Austria), cu scorul de 6-4, 6-2. Principali favoriți ai întrecerii, David Cristian Carteputredă și partenerul său au trecut, pe rând, de Sebastian Ele/Ludwig Hermann (ambii din Norvegia), cu 6-2, 6-2, apoi de Nicholas Miharu (Japonia)/Bowles-Rokudo (Suedia), cu 6-2, 6-1 și în semifinale de Daniel Margoulis/Albert Widell (ambii din Suedia), cu 6-4, 6-0.

La dublu feminin, Alexia Ioana Tatu și partenera sa Annabel Hristova (Marea Britanie) s-au impus în finală în fața perechii Louanne Djafari (Germania)/Ellen Katzer (Cehia), cu scorul de 6-3, 6-2. Până să ajungă în finală, Alexia Ioana și partenera sa, care au avut statut de favorite 2, le-au eliminat pe Kaia Celin Bostrom Jorgensen/ Iben Storkaas (ambele din Norvegia), cu scorul de 6-1, 6-4, pe Daniella Nylander/ Viktoria Lorentzon (ambele din Suedia), scor 3-6, 6-4, 10-7, apoi pe Emma Katarina Forgac (Germania)/Kajsa Helgesen (Norvegia), scor 6-4, 6-4.

În proba de simplu, Alexia Tatu a ajuns până în turul 3.

Turneul de la Gjovik a avut loc în perioada 27 februarie - 3 martie 2023.