Echipa feminină a României a plecat azi în Slovenia, pentru meciul din Billie Jean King Cup, de la Koper

09.04.2023

Delegația echipei naționale feminine a României a plecat, în această dimineață, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, către Slovenia (via Roma), pentru partida din cadrul Billie Jean King Cup cu echipa țării gazdă, care va avea loc la Koper, în perioada 14-15 aprilie 2023.

Căpitanul nejucător Horia Tecău le-a convocat pentru acest joc pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Anca Todoni și Monica Niculescu, ele fiind însoțite de antrenorii Alina Tecșor-Cercel și Daniel Dobre.

Echipa care va câștiga acest meci se va califica la turneul final al competiției, care este programat pentru luna noiembrie a acestui an.

Iată și ce au declarat, înainte de decolare, jucătoarele nostre și Horia Tecău, cu mențiunea că Irina Bara va face joncțiunea cu lotul în Slovenia, venind direct de la Bogota, unde a ajuns în semifinale în proba de dublu.

Horia Tecău: „Este o întâlnire foarte, foarte importantă pentru noi, un meci de calificare pentru turneul final. Indiferent de adversar, indiferent de condiții, noi îl tratăm foarte serios. Știu că atunci când ne facem noi treaba și fetele sunt bine din toate punctele de vedere, șă fie bucuroase, să fie mulțumite, să fie într-o formă fizică bună, pot produce un tenis bun și atunci am încredere că pot câștiga și exact asta ne dorim".

Ana Bogdan: „O să fie o partidă interesantă, o partidă grea pentru că are o importanță foarte mare pentru fiecare dintre noi. De fiecare dată când mă duc să joc pentru România am o energie fantastică".

Jaqueline Cristian: „Suntem o echipă destul de solidă și unite între noi ca și jucătoare. Horia ne ajută foarte mult și comunicăm foarte bine. Eu una cred că prima șansă e la noi".

Monica Niculescu: „Este un meci greu, având în vedere că jucăm în deplasare. Avem un meci contra lui Zidansek, care este o jucătoare foarte, foarte bună pe zgură, având în vedere că a făcut acea semifinală la Roland Garros. La dublu avem foarte multe variante și sunt sigur că Horia va lua decizia cea mai bună care ne va ajuta să câștigăm".

Anca Todoni: „Văd o întâlnire destul de dificilă. Am înțeles de la coechipierele mele că jucătoarele slovene sunt experimentate și cred că vom avea cel mai greu meci contra lui Zidansek. Întâlnirea cu Slovenia poate fi câștigată".