România va întâlni Serbia, în deplasare, în play off-ul din Billie Jean King Cup

24.05.2023

Federația Internațională de Tenis a efectuat, miercuri, 24 mai 2023, la Londra, tragerea la sorți pentru grupele Billie Jean-King Cup, dar și pentru întâlnirile din baraj.

Echipa României va înfrunta Serbia, în deplasare, în noiembrie 2023, pentru a rămâne în elita mondială a tenisului feminin. În luna aprilie a acestui an, România a pierdut calificarea la turneul final al BJK Cup, în fața Sloveniei, la Koper, pierzând cu 3-2. 

România și Serbia s-au întâlnit ultima oară în 2014 în barajul de promovare în Grupa Mondială, echipa noastră câștigând la Arenele BNR, cu 4-1. România le-a avut în echipă atunci pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculescu, iar în postura de căpitan-nejucător pe Alina Tecșor-Cercel.

Iată programul confruntăriilor din play-off: Slovacia - Argentina, Belgia - Ungaria, Marea Britanie - Suedia, Brazilia - Coreea de Sud, Ucraina - Ţările de Jos, Serbia - România, Japonia - Columbia, Austria - Mexic.

Meciurile vor avea loc în perioadele 10-11 noiembrie şi 11-12 noiembrie.

Echipele câştigătoare vor evolua în calificările pentru turneul final în 2024, iar echipele care vor pierde play-off-ul vor juca în Grupa I regională în 2024.

În ceea ce priveşte turneul final din acest an, din 7-12 noiembrie, de la Sevilla, deţinătoarea trofeului, Elveţia, va juca în grupă cu Cehia şi SUA.

Componenţa grupelor:

Grupa A: Elveţia, Cehia, SUA

Grupa B: Australia, Kazahstan, Slovenia

Grupa C: Spania, Canada, Polonia

Grupa D: Franţa, Italia, Germania.