Echipa masculină U16 a României s-a calificat la turneul final al Summer Cups din Franța, unde s-a clasat pe locul 7

10.08.2023

Echipa masculină U16 a României s-a calificat la turneul final al Summer Cups din Franța, după ce a învins Israel și Franța în grupa preliminară care a avut loc în localitatea Latiano din Italia.

În prima zi, în jocul cu Israel, s-au înregistrat următoarele rezultate: Omer Shamian - Rareș Teodor Pieleanu 7-6(4), 0-6, 2-6, Tim Vaisman - Yannick Theodor Alexandrescou 1-6, 4-6 și Eldad Atzmon / Tim VaismanAISMAN - Alejandro Mateo Berge Nourescu / Rareș Teodor Pieleanu 4-6, 2-6.

În semifinale, formația condusă de către Claudiu Munteanu a reușit o victorie de prestigiu în fața Franței, cu scorul general de 2-1. Mai întâi, Alejandro Mateo Berge Nourescu l-a învins pe Pierre Antoine Faut, cu 6-2, 4-6, 0-6, apoi Yannick Theodor Alexandrescou a trecut de Alexis Berquier, cu 6-4, 5-7, 6-2, pentru ca în partida de dublu Alejandro Mateo Berge Nourescu și Rareș Teodor Pieleanu să cedeze în fața cuplului Alexis Berquier / Evan Jarzaguet, cu 6-4, 6-1.

În finală, România a cedat în fața Italiei, cu scorul general de 2-1, după ce a pierdut ambele partide de simplu.

La turneul final, care s-a încehiat miercuri, 9 august, în Franța, la Le Touquet, echipa noastră a terminat pe locul 7, după ce a avut ghinion la tragerea la sorți, jucând cu Cehia, principala favorită în primul tur.