S-a încheiat ediția a IX-a a turneului Kaufland-BRD Bucharest Open Wheelchair Tennis

16.08.2023

A IX-a ediție a turneului Kaufland-BRD Bucharest Open Wheelchair Tennis, găzduit de Federația Română de Tenis la Centrul Național de Tenis din București, s-a desfășurat în perioada 12-15 august 2023. Timp de patru zile, jucători internaționali de tenis în scaun rulant au evoluat pentru a obține premii și puncte ITF. Participanții au reprezentat țări precum Africa de Sud, Austria, Bulgaria, Columbia, Italia, Marea Britanie, Maroc, Mexic, Turcia și România.

Anul acesta câștigători ai turneului au fost Leon Els la Men's Singles, Johanna Martinez la Women's Singles și Leon Els - Josef Rielger la categoria Men's Doubles.

Kaufland-BRD Bucharest Open Wheelchair Tennis are misiunea de a promova tenisul în scaun rulant în țara noastră, pentru ca persoanele cu dizabilități să fie încurajate să facă sport, atât la nivel amator, cât și la nivel profesionist.

Evenimentul are scopul de a încuraja persoanele cu dizabilități să ducă o viață activă și independentă. Aceste persoane își sporesc încrederea în propriile forțe și dorința de a evolua. Totodată, turneele determină persoanele cu nevoi speciale să se integreze într-un colectiv și le oferă satisfacția de a fi apreciați pentru munca depusă, scop pe care și sponsorii principali Kaufland și BRD îl împărtășesc.