Sorana Cârstea s-a calificat în premieră în optimile de finală de la US Open, după ce a eliminat-o pe Elena Ribakina, numărul 4 mondial

02.09.2023

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Grand Slam US Open, dupa ce a învins-o în turul trei pe favorita 4, Elena Rîbakina (Kazahstan, 4 WTA), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, în două ore şi 48 de minute. Este pentru prima oara cand sportiva noastra ajunge in aceasta faza a competitiei de peste ocean.

"Sunt foarte fericită cu victoria de astăzi. Am pierdut de două ori împotriva ei şi este o jucătoare bună, numărul patru în lume şi ştiam că va fi o luptă grea. Sunt foarte fericită, este un moment extraordinar pentru mine. Joc de mulţi ani şi acesta a fost cel mai bun public în faţa căruia am jucat vreodată. Vă mulţumesc pentru susţinere, este ora 12, aşa că vă mulţumesc că aţi stat şi aţi creat această atmosferă extraordinară", a spus Sorana dupa aceasta victorie.

Sorana Cirstea se va confrunta cu elveţianca Belinda Bencic in optimile de finala. "Iau fiecare meci în parte. În această etapă a turneului, toată lumea joacă foarte bine şi mă bucur că munca dă roade", a afirmat ea, adăugând: "Nu încetaţi niciodată să credeţi în lucrurile pe care le faceţi şi în munca pe care o depuneţi, pentru că mai devreme sau mai târziu, dacă puneţi energia potrivită... lucrurile pe care le doriţi în viaţă vor veni la voi", a mai spus Sori.