Bogdan Pavel a cucerit primul său titlu ITF la simplu din carieră, la TCB Trophy 2023

05.09.2023

Jucătorul român Bogdan Pavel a cucerit primul său titlu ITF la simplu din carieră, după ce l-a învins pe argentinianul Juan Pablo Paz (590 ATP), al treilea favorit, cu 7-5, 6-4, în finala TCB Trophy, turneu organizat de Tenis Club Bucureşti şi dotat cu premii totale de 15.000 de dolari.

La festivitatea de premiere a fost prezent și Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Venit din calificări, Pavel s-a impus la capătul unui joc disputat, care a durat o oră şi 43 de minute. Clasat pe locul 1.585 la simplu, Pavel, în vârstă de 24 de ani, mai avea în carieră trei titluri ITF la dublu.

În proba de dublu, victoria a fost obținută de Juan Pablo Paz şi Ioan Alexandru Chiriţă, care au dispus, în finală, de perechea Vlad Cristian Breazu/Gheorghe Claudiu Schinteie cu 2-6, 6-3, 10-7.

Echipa de organizare a TCB Trophy multumește tuturor celor implicați în buna desfășurare a acestui turneu, dar și sponsorilor și partenerilor fără de care acest eveniment nu s-ar fi putut desfășura: Mastercard România, Acrom, Rovere Mobili, Altex România, Federația Română de Tenis, Izvoarele Călimani, Paste Băneasa, QFresh, Restaurant Sara, KZ Creative, Fru&Leg, Pescariu Sports & Spa, The Gallery și Fratelli.