România - Taiwan 0-2, după prima zi a confruntării din Cupa Davis, de la Mamaia

15.09.2023

Echipa României este condusă de selecţionata Taiwanului cu scorul de 2-0, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce Nicholas David Ionel a cedat în fața lui Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, iar Marius Copil a fost învins de Yu Hsiou Hsu cu scorul 7-6 (7/5), 7-5, vineri, la Tenis Club Idu din Mamaia.

Mai întâi, Nicholas David Ionel a fost învins de Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, la capătul unui joc care a durat o oră şi 21 de minute. În primul set, la scorul de 2-2, Ionel a condus cu 40-15 pe serviciul adversarului, dar nu a putut obține break-ul.

Apoi, Hsu (180 ATP) a obţinut victoria după mai bine de două ore de joc (2 h 16 min) în faţa lui Marius Copil (327 ATP), în urma unui meci extrem de echilibrat.

În primul set s-a mers cap la cap până în tiebreak, dar în final jucătorul asiatic a câştigat cu 7-5. În setul secund, Hsu s-a desprins la 4-2, dar Copil a reuşit să revină şi să egaleze, 4-4. Taiwanezul a reuşit un nou break şi a servit pentru meci, la 5-4, dar Copil a făcut rebreak (5-5). Hsu a câştigat din nou contra serviciului şi s-a impus în cele din urmă cu 7-5.

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu şi ultimele partide de simplu. Ziua va fi deschisă de partida dintre perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, de la ora 11:00. Partidele de simplu îi vor opune pe Ionel şi Hsu, respectiv pe Copil şi Tseng.

La conferința de presă de după aceste meciuri, speranțele pentru ziua de mâine sunt intacte în ambele tabere.

Mai întâi au vorbit în fața ziariștilor cei doi jucători din Taiwan, care au opinat că "au fost două jocuri grele, în fața a doi jucători buni și este bine că am terminat ziua cu două victorii. Ne-am dori să avem 3-0 după meciul de dublu de mâine, dar știm că nu va fi deloc ușor".

Apoi, Nicholas David Ionel și Marius Copil au transmis un mesaj ferm că "nu ne dăm bătuți. Trebuie să câștigăm la dublu și apoi să ducem meciul la 2-2 la general, pentru a juca ultimul meci cu calificarea pe masă. Astăzi am greșit în unele momente importante ale jocurilor și poate că aici a fost cheia", au precizat Ionel și Copil.

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu şi ultimele partide de simplu, toate fiind premiere. Ziua va fi deschisă de partida dintre perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, de la ora 11:00. Partidele de simplu îi vor opune pe Ionel şi Hsu, respectiv pe Copil şi Tseng.

Team Sponsor: Agenția Națională pentru Sport
Sponsori și parteneri: Primăria Municipiului Constanța, Celco, Socep, Kaufland, Head, Konica Minolta, Devin, Dr. Oetker, Autoklass, Mamaia-Constanta, Incrys, CSM Constanța

Parteneri media: Digi, Kiss FM