România - Taiwan 1-3, în Grupa 1 Mondială a Cupei Davis. Reacții după meci

16.09.2023

Cezar Creţu a adus României punctul de onoare în meciul cu Taiwan, câştigat de asiatici cu 3-1, sâmbătă, 16 septembrie 2023, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia.

Creţu l-a învins pe Tung-Lin Wu cu 6-4, 6-4, după o oră şi 45 de minute, într-o partidă fără miză, deoarece scorul general era deja 3-0 pentru Taiwan. Deşi a fost condus în ambele seturi, cu 2-0 în primul şi cu 3-1 în al doilea, Creţu, care a disputat primul său meci de simplu pentru echipa de Cupa Davis, a reuşit să revină de fiecare dată şi să câştige.

Din păcate, echipa României a pierdut calificarea în faza următoare a Cupei Davis, după ce cedat și în partida de dublu, din această dimineață, perechea Victor Cornea/Cezar Creţu fiind întrecută de cuplul Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang cu 6-1, 6-4, după o oră şi 12 minute de joc.

La începutul anului viitor, România va juca un play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Vineri, în prima zi a disputei, Nicholas David Ionel a fost învins de Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, iar Marius Copil a cedat în al doilea meci diputa cu Yu Hsiou Hsu cu scorul 7-6 (7/5), 7-5.

Iată ce au declarat protagoniștii, la finele disputei România - Taiwan:

Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang: „Este o mare onoare pentru noi să ne calificăm în faza următoare a Cupei Davis, unde vom putea întâlni cei mai buni jucători ai lumii. Ne-a plăcut organizarea din România și să știți că nu a fost deloc ușor să câștigăm aici. Pentru noi este o premieră să ne calificăm în această fază a Cupei Davis".

George Cosac, Președintele Federației Române de Tenis: „Este o înfrângere care ne doare, dar să știți că performanțele tenisului românesc sunt cu mult nivelul infrastructurii din țară. Este trist că doar baza de aici, de la Clubul Idu Mamaia, poate găzdui pe timp de vară o competiție de nivel Cupa Davis. Avem o echipă tânără, care poate nu este încă suficient rodată, dar sunt convins că băieții se vor pregăti foarte bine în continuare, vor juca turnee și vor progresa ca nivel de joc, pentru ca la următoarea partidă din Cupa Davis să arătăm mult mai bine".

Gabriel Trifu: „Ne pare rău că am pierdut acest meci cu Taiwan, pentru că sincer am crezut că putem lua cele trei puncte astăzi, dar la dublu s-a văzut că emoțiile au fost foarte mari, mai ales din partea lui Cezar. Sigur, acesta a jucat foarte bine apoi la simplu, într-o partidă, e drept, fără miză și sunt convins că această echipă tânără a noastră poate să ne aducă satisfacții în viitor".

Cezar Crețu: „Pentru mine este primul joc în Cupa Davis pentru România și mă bucur că a fost în fața propriilor suporteri, cărora le mulțumesc pentru susținerea pe care ne-au arătat-o".

VIDEO cu declarațiile complete găsiți pe canalul de Youtube al Federației Române de Tenis, FRT TV. 

Team Sponsor: Agenția Națională pentru Sport
Sponsori și parteneri: Primăria Municipiului Constanța, Celco, Socep, Kaufland, Head, Konica Minolta, Devin, Dr. Oetker, Autoklass, Mamaia-Constanta, Incrys, CSM Constanța

Parteneri media: Digi, Kiss FM