Giulia Safina Popa, Ioana Ștefania Boian și Yannick Alexandrescou vor participa la Tennis Europe Junior Masters, de la Monte Carlo

16.10.2023

Cei mai buni juniori din Europa, la categoriile de vârstă U14 și U16, vor evolua la Tennis Europe Junior Masters, care va avea loc în perioada 2-5 noiembrie 2023, pe terenurile uneia dintre cele mai prestigioase locații de tenis din lume, Monte-Carlo Country Club.

Grupul de băieți U14 este condus de Mark Ceban, numărul 1 al Marii Britanii, care a ocupat primul loc în clasamentul Race to Monte-Carlo pentru o mare parte a sezonului. Printre rivalii săi principali vor fi Daniel Jade din Franța, care l-a învins într-un meci memorabil în trei seturi în semifinalele Cupei de vară, revanșându-se pentru victoriile britanicului la „Les Petits As" și la Cupa de iarnă, de la începutul anului.

Calificările pentru fete U14 sunt, de asemenea, foarte puternice, avându-le ca protagoniste pe numărul 2, Giulia Popa (România) și numărul 8, Hollie Smart (Marea Britanie), ambele având reușite atât în turneele U14, cât și U16 în acest an. Ele se vor confrunta, printre altele, cu Jana Kovackova (Cehia), numărul 3, sora mai mică a campioanei în curs de U16, Alena. Tot aici o găsim și pe Ioana Ștefania Boian, jucătoare cu realizări importante în acest an cu echipa națională U14. 

Competițiile U16 la băieți au fost foarte disputate tot sezonul. În timp ce Yannick Alexandrescou (România) este în pole position, după ce a câștigat 5 din cele 10 turnee ale sale în 2023, jucătorii clasați pe locurile 2-6 au fost departajți de doar 180 de puncte. Finlandezul Linus Lagerbohm, medaliat cu argint la Campionatul European, a fost ultimul jucător admis, devenind primul calificat din țara sa.

În total, 16 națiuni vor fi reprezentate la această competiție, Cehia (5 jucători), Serbia (4), Turcia (3) și România (3) fiind cele mai prolifice.

Jucat pentru prima dată în 1996 și cu foști campioni precum Rafa Nadal, Kim Clijsters, Alexander Zverev și Belinda Bencic, turneul din acest an are pentru prima dată un format round-robin. Fiecare tablou este format din 8 jucători împărțiți în două grupe de câte 4, câștigătorii fiecărei grupe calificându-se în finală.

Evenimentul este găzduit de Federația Monegască de Tenis pentru al treilea an consecutiv și va putea fi urmărit prin streaming live pe site-ul web Tennis Europe și aplicația mobilă și va fi transmis în direct pe Canalul de Tenis în anumite teritorii europene.
Încă trei jucători care vor primi câte un wild card urmează să fie confirmați în această săptămână.

Iată și lista completă a sportivilor care vor lua startul la ediția din acest an a Tennis Europe Junior Masters: 

Boys 14 & Under

Mark Ceban (GBR, Race Rank: #1)

Kaan Isik Kosaner (TUR, #2)

Samim Filiz (TUR, #3)

Tomas Krejci (CZE, #4)

Daniel Jade (FRA #5)

Marco Ontiveros Castro (GER #6)

Mustafa Ege Sik (TUR, #7=)

Savva Rybkin (#7=)


Girls 14 & Under

Giulia Safina Popa (ROU, Race Rank: #2)

Jana Kovackova (CZE, #3)

Anna Pushkareva (#4)

Sara Oliveriusova (CZE, #6)

Ioana-Stefania Boian (ROU, #7)

Hollie Smart (GBR, #8)

Oliwia Sybicka (POL, #9)

+ wild card TBC


Boys 16 & Under

Yannick Alexandrescou (ROU, Race Rank: #1)

Kolos Kincses (HUN, #2)

Arturs Zagars (LAT, #3)

Joao Morgado (POR, #4)

Jan Sadzik (POL, #5)

Jan Smrcka (GER, #6)

Linus Lagerbohm (FIN, #13)
+ wild card TBC


Girls 16 & Under

Lana Virc (SRB, Race Rank: #1)

Anastasija Cvetkovic (SRB, #2)

Sofie Hettlerova (CZE, #3)

Gala Ivanovic (SRB, #4)

Nikol Marie Jarolimkova (CZE, #5)
Jessica Kolesarova (SVK, #6)

 

Jeline Vandromme (BEL, #13)
+ wild card TBC