Gabriela Ruse va juca finala Transylvania Open 2023

22.10.2023

Gabriela Ruse va juca azi finala turneului Transylvania Open, după o victorie superbă în fața favoritei 4 a turneului, Rebeka Masarova. Gabriela a învins-o, 6-1, 6-4, pe Masarova și merge în a treia sa finală WTA a carierei, după cele de la Hamburg și Palermo, ambele jucate în 2021. Ruse devine, de asemenea, a doua româncă ce joacă o finală la Transylvania Open.

Gabriela continuă astfel un parcurs excelent la Cluj, unde le-a învins până acum pe Alycia Parks, favorita 2, apoi pe Anna Bondar, pe Emiliana Arango și, acum, pe Masarova.

Mai mult, Gabriela rămâne neînvinsă în semifinalele WTA, câștigându-le pe toate cele trei jucate. Pentru al doilea său trofeu WTA, Gabriela o va înfrunta în finala Transylvania Open pe Tamara Korpatsch, cea care a învins-o în două seturi pe Eva Lys. Aceasta va fi a treia lor întâlnire, ultimele două meciuri fiind câștigate de Ruse, în câte trei seturi.

„M-am simțit extraordinar, când am intrat pe teren am fost foarte aproape să plâng. Oamenii care au venit să mă susțină au fost extraordinari azi. Nu doar azi, ci toată săptămâna. Mereu mi-am dorit să joc într-o astfel de arenă. Când eram mică, îmi imaginam astfel de meciuri precum cele din această săptămână. N-am știut cum să-mi manifest fericirea. Am pupat pământul pentru că sunt acasă, în fața oamenilor, mi-am dorit atât de mult să câștig și să nu-i dezamăgesc. Au fost sentimente și trăiri pe care nu le-am mai trăit până acum, nemaicâștigând atât de multe meciuri acasă. E un sentiment extraordinar. Am simțit că a jucat România azi, nu Gabriela Ruse."

Despre finală, Gabi Ruse a vorbit frumos despre adversara ei: „Nu mă gândesc la trofeu, va fi un meci foarte, foarte greu, întâi de toate din punct de vedere fizic. Tamara e o luptătoare și aleargă foarte bine. Dar îmi doresc din tot sufletul ca voința mea și suporterii care mă vor susține până la ultima minge să facă diferența."

Indiferent de rezultatul finalei de duminică, Gabriela spune că va păstra mereu Clujul în inima ei: „În primul rând, la Cluj am câștigat primul meu meci de Fed Cup, a fost unul dintre cele mai importante momente ale carierei mele. Cred că după acest turneu cariera mea va arăta altfel."