Echipa feminină U12 a României va fi cap de serie la turneul final al Winter Cups by Dunlop 2024

29.01.2024

Echipa de fete U12 a României (antrenor: Hanghiuc Andrei) a câștigat grupa D europeană a Winter Cups by Dunlop, de la Istanbul și va merge la turneul final al competiției, din Anglia. România va beneficia de statutul de cap de serie și se va lupta cu cele mai bune 8 echipe din lume.

Sportivele care au reușit această performanță sunt: Eva Maria Bulai, Dicu Maria Natalia și Curuia Ania.

După două victorii concludente, cu scorul general de 3-0, cu Georgia și Germania, echipa noastră a învins în finala de duminică, 28 ianuarie, formația Bulgariei, tot cu scorul de 3-0. În primul meci, Eva Maria Bulai a dispus de Maya Micheva, cu 6-2, 6-0, apoi Ania Curuia a învins-o pe Karla Barzakova, cu 6-3, 6-0, pentru ca la dubu Natalia Maria Dicu / Ania Curuia să treacă de perechea Maya Micheva / Izabella Zhecheva, cu 1-4, 4-2, 10-5.

În prima zi, în partida cu Georgia, la simplu, fetele noastre, Eva Maria Bulai și Natalia Maria Dicu, nu au cedat niciun set în disputele cu Viktoria Nanava, respectiv Nana Shevarnadze, pentru ca la dublu perechea Eva Maria Bulai / Ania Curuia să câștige cu 6-0, 6-2 în fața cuplului Nana Shevarnadze / Natali Basilasvili.

În ziua a doua, contra Germaniei, Eva Maria Bulai a învins-o pe Viviane Nowottny, cu 6-3, 6-1, apoi Natalia Maria Dicu s-a impus cu un dublu 6-4 în fața sportivei Jana Nolte, iar la dublu Eva Maria Bulai / Ania Curuia au câștigat în fața perechii Anna Knorr / Jana Nolte, cu 3-5, 4-0, 10-7.

Felicitări, fetelor!