Cinci jucătoare din România sunt pe tabloul Transylvania Open 2024. Cu cine vor juca în turul ianugural

04.02.2024

Cinci jucătoare din România sunt prezente pe tabloul principal de la Transylvania Open 2024, turneu care se desfășoară în perioada 3-11 februarie a.c., în Sala Polivalentă BT Arena, Karolina Pliskova și Patrick Ciorcilă fiind prezenți la tragerea la sorți.

Meciurile interesante încep încă din primul tur: Jaqueline Cristian și Miriam Bulgaru vor juca una împotriva celeilalte, Arantxa Rus, favorita principală a turneului, va deschide cu Greet Minnen, Tatjana Maria (cap de serie 2) va juca cu Zhuoxuan Bai, iar pe Ana Bogdan o așteaptă un meci dificil cu puternica Alycia Parks. Andreea Mitu va juca cu Anastasja Sevastova, iar Anca Todoni cu o sportivă venită din calificări.

„Ana Bogdan a avut parte de o tragere grea, Karolina Pliskova de una destul de ușoară. Dincolo de asta, cred că avem cea mai bună tragere la sorți din istoria competiției, majoritatea meciurilor pornesc de la 50/50 șanse. Mă bucur că avem cinci românce în primul tur, cert e că, jucând Jaqueline Christian cu Mariam Bulgaru suntem siguri că o româncă va fi sigur în turul al doilea. Karolina e vedeta ediției 2024, sper să o avem la Cluj până în ultimele zile ale turneului", a spus Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.

Despre șansele jucătoarelor din România, Patrick Ciorcilă a spus: „În fiecare an încercăm să dăm altcuiva șansa să joace la Transylvania Open. Anul acesta le avem pe Anca Todoni, va fi și Andreea Mitu, care nu a fost niciodată la noi, pe tabloul principal. Va fi greu pentru o româncă să câștige acum, nivelul e mai puternic, dar visul nostru e să avem o româncă câștigătoare la Transylvania Open. Tablourile sunt mult mai bune acum, de când cu noua regulă cu un singur turneu WTA250 pe săptămână. Sperăm să rămânem cu turneul în luna februarie, îmi place perioada asta și sper să rămânem pe acest slot în calendar."

Karolina Pliskova, fost lider mondial, o jucătoare care a stat în top ani buni, e capul de afiș al ediției actuale: „Dacă joc bine, cred că pot învinge pe oricine aici. În fiecare săptămână îmi doresc să câștig, dar sunt peste tot jucătoare bune și fiecare turneu este greu, trebuie luat meci cu meci. Am câștigat aici toate cele trei meciuri din 2016 din Fed Cup. A fost o atmosferă grea, toată lumea din sala de la Cluj susținea România, dar eu eram într-o formă foarte bună, am trecut și de Simona Halep, și de Monica Niculescu, am câștigat și meciul de dublu".