4 români în finale ITF la început de februarie. Filip Jianu și Bogdan Pavel au cucerit trofee

07.02.2024

La finele săptămânii trecute, sportivii din România au jucat 4 finale în circuitul ITF, triumfând în două dintre acestea, ambele la masculin.

Filip Cristian Jianu a câștigat proba de dublu a turneului M25 de la Hamammet, din Tunisia, jucând alături de Corentin Denolly (Franța). Cei doi au trecut în finală de perechea Adrian Oetzbach (Germania) / Kelsey Stevenson (Canada), cu scorul de 6-3, 4-6, 10-7.

Bogdan Pavel și Dominik Kellovsky (Cehia) au câștigat turneul M25 din Antalya, în proba de dublu, impunându-se cu 6-3, 3-6, 10-8 în fața cuplului indonezian Siddhant Banthia / Sai Karteek Reddy Ganta.

La feminin, Andreea Prisăcariu a fost finalistă a turneului W15 de la Antalya, cedând în trei seturi în ultimul act al competiției, în fața sportivei Amarissa Kiara Toth (Ungaria). Andreea și-a adjudecat primul set cu 6-4, dar le-a cedat pe următoarele două cu același scor, 2-6.
Tot la feminin, Kenzie Anna Rabat, sportivă de naționalitate română, a fost finalistă la dublu în turneul J30 de la Tawfikia (Egipt).