Semifinală românească la Transylvania Open 2024

10.02.2024

Transylvania Open 2024 va avea una dintre semifinale 100% românească, după ce Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au câștigat partidele de vineri, din sferturile de finală, cel al Anei fiind un adevărat thriller.

Mai întâi, Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului Transylvania Open, singurul de categoria WTA 250 din România, după ce a învins-o pe letona Anastasija Sevastova cu 6-3, 7-5, vineri, în BT Arena din Cluj-Napoca. Jaqueline a ajuns în premieră în penultimul act la Cluj-Napoca, la turneul dotat cu premii totale de 267.082 de dolari, după o victorie obţinută într-o oră şi 39 de minute.

Apoi, Ana Bogdan, cap de serie numărul opt, s-a calificat în semifinale după ce a învins-o dramatic pe olandeza Arantxa Rus, principala favorită, cu 2-6, 7-6 (8/6), 7/6 (7/5). Ana Bogdan (31 ani, 65 WTA) a câştigat un meci maraton, de trei ore şi jumătate şi două tiebreak-uri, iar victoria sa e sinonimă cu faptul că România va avea o reprezentantă în finală, pe ea sau pe Jaqueline Cristian.

La dublu, în semifinale, perechea română Jaqueline Cristian/Andreea Mitu a fost învinsă de cuplul american Caty McNally/Asia Muhammad, cu 6-3, 6-2.

În penultimul act al turneului de la Cluj-Napoca, Karolina Pliskova o va înfrunta pe britanica Harriet Dart, venită din calificări, iar cealaltă semifinală le va opune pe româncele Jaqueline Cristian şi Ana Bogdan.