Echipa de tenis în scaun rulant a României participă la BNP Paribas World Team Cup European Qualification de la Jurmala (Letonia)

13.03.2024

Federația Română de Tenis este încântată să anunțe că echipa națională de tenis în scaun rulant a României va participa la prestigioasa competiție BNP Paribas World Team Cup European Qualification. Evenimentul va avea loc la Jurmala, în Letonia, în perioada 13-17 martie 2024.

Echipa României va fi reprezentată de sportivi remarcabili și determinați, care vor face tot posibilul să aducă onoare și succes țării noastre în această competiție de nivel înalt. Echipa României va fi formată din Anton Ciprian, Dănilă Daniel, Filișan Ionuț și Gaiță Mihai, ce vor reprezenta țara noastră la categoria Open.

"În urmă cu 10 ani, Federația Română de Tenis a început un program de promovare a tenisului în scaun rulant organizând în fiecare an cate două turnee de Wheelchair Tennis, fiind prima federație din România organizatoare de turnee la nivel mondial. Cu această ocazie, FRT mulțumește tuturor celor implicați si speră ca viitorul să ne ofere posibilitatea să facem mai mult pentru tenisul în scaun rulant", a declarat Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Suntem mândri să anunțăm că participarea echipei noastre este susținută de o companie extrem de implicată în comunitatea noastră: Kaufland România, prin programul A.C.C.E.S. Acest brand puternic dovedește astfel că este un partener de încredere pentru echipa în scaun rulant a Federației Române de Tenis și, prin sprijinul său generos și continuu, avem încrederea că vom putea oferi sportivilor noștri condițiile și resursele necesare pentru a-și atinge potențialul maxim și a reprezenta cu mândrie România pe scena internațională.

„Ne bucurăm să fim alături de echipa națională de tenis în scaun rulant în drumul ei spre performanță în cadrul competiției BNP Paribas World Team Cup European Qualification. Acest demers reprezintă mai mult decât un parteneriat, este o manifestare a angajamentului nostru. La Kaufland, suntem fermi susținători ai diversității și accesibilității, precum și promotori ai unei vieți active și sănătoase. Cred că sportul este una dintre punțile către o societate mai incluzivă și, de aceea, sunt mândră că prin programul A.C.C.E.S., reușim să sprijinim persoanele cu dizabilități în atingerea potențialului lor. Astfel de competiții celebrează talentul, dedicarea și curajul persoanelor cu dizabilități, care reușesc zi de zi să își depășească limitele și să ducă o viață împlinită prin pasiunile lor. Le dorim mult succes sportivilor români care ne vor reprezenta cu determinare și curaj pe terenul de tenis", a declarat Estera Anghelescu, Director de Recrutare și Employer Branding, Kaufland România & Moldova.

BNP Paribas World Team Cup European Qualification este un prilej deosebit prin care talentele din tenisul în scaun rulant se întâlnesc pentru a demonstra excelența și dedicarea lor în acest sport minunat. Echipa noastră este pregătită să își pună abilitățile la încercare și să lupte pentru fiecare minge în numele țării noastre.

Federația Română de Tenis își exprimă recunoștința față de Kaufland România și programul A.C.C.E.S. pentru sprijinul constant și față de toți cei implicați în pregătirea și organizarea echipei noastre pentru această competiție deosebită.