Youni devine partener educațional al Federației Române de Tenis

19.03.2024

Youni, compania românească edtech care investește în formarea unui ecosistem regional de dezvoltare personală și mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate devine partener educațional al Federației Române de Tenis (FRT). Sportivii legitimați vor beneficia de o serie de servicii de consiliere și de pregătire în vederea completării și continuării studiilor, inclusiv accesarea de burse la universități din afara României, unde ei vor putea continua să practice sportul preferat, în paralel cu cariera academică.

"Credem cu tărie că sportivii noștri, prin rigurozitatea și disciplina cu care se formează, au oportunitatea de a urma fie o carieră de jucător profesionist, fie de a accede la universități din întreaga lume unde să-și poată continua la un nivel bun antrenamentele și programul competițional", explică Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis.

Sportivii vor avea acces prin Youni la:
O platforma unică de aplicare la universități din Europa, SUA, Canada, Anglia, Asia și Australia
Pregatire pentru examenele naționale și internaționale (Bacalaureat, SAT, IELTS etc.)
Workshopuri pentru descoperire și dezvoltare în carieră
Workshopuri pentru părinții sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani
Seminarii cu antrenori de la universități din SUA
Evenimente pentru sportivi
Discounturi la servicii de pregătire suplimentară pentru examenele de matematică și engleza necesare admiterii la universități
Discounturi la servicii de consultanță pentru admiterea la universitate
Gratuități pentru membrii loturilor naționale

„Ne bucurăm că am găsit în FRT un partener de discuții deschis, care înțelege că viața sportivilor, chiar și de performanță, este necesar să meargă în paralel cu educația, pentru a oferi mai multe alternative de dezvoltare personală a tinerilor. La Youni, orice sportiv din România, indiferent de disciplină, poate veni oricând pentru consiliere și pregătire în vederea continuării studiilor după perioada liceului fi e la universități din Europa, Statele Unite, Asia sau Australia", spune Ștefan Țăpescu, COO și cofondator Youni.

Primul eveniment organizat de Youni cu sprijinul Federației Române de Tenis va avea loc chiar în acest week-end, în perioada 22-24 martie, la Centrul Național de Tenis (Bd Pierre de Coubertin nr 11, București).

Youni „Lifestyle & Sport Conference" (prima ediție) este un eveniment pentru liceeni, organizat de liceenii din comunitatea Youni4Youth, cu focus pe echilibrul dintre sport-educație, nutriție, prevenirea accidentărilor, echilibru mental și pe valori precum consecvența, dedicarea și crearea de conexiuni sociale.

La eveniment sunt invitați să participe atât sportivi FRT, cât și sportivi de la alte discipline. Conferința este menită să ofere liceenilor o perspectivă asupra unor domenii spre care și-ar putea orienta pe viitor cariera, precum sportul, medicina, psihologia și altele, dar îi ajută totodată să acumuleze acele abilități extra-școlare ce le pot fi foarte utile dacă aleg să își continue studiile la universități de prestigiu din țară sau din străinătate. Acest concept unic în România îi aparține doamnei profesor Daniela Bordei care, din dorința de a oferi tinerilor români acces la informații care nu sunt predate în școli, a organizat, de-a lungul anilor, conferințe ce abordează subiecte importante precum cele ce pun în prim plan arta diplomației (Bucharest Model NATO), domeniul juridic (RY Juridic Conference), lumea spațiului (RY Space conference), al medicinei (Romanian World Health Organization Conference), până la cel al ospitalității (RY Hospitality Conference).

Pe parcursul celor trei zile participanții la Youni „Lifestyle & Sport Conference" vor avea ocazia să discute cu mari sportivi ai României precum Gabriela Szabo, Victor Stănescu, dar și cu specialiști din domeniu precum Anca Bucur, Radu Popa, Sorin Sălăjan, Ana Vale sau Antonio Verona. Evenimentul va fi deschis de Firicel Tomai, Directorul Tehnic al FRT.

Înscrierile se pot face pe pagina oficială a evenimentului: lifestyle-sport.fit.

Despre Youni:

Youni este o companie 100% românească, fondată în 2017 de antreprenorul Andrei Nicolae.
Peste 14.000 de elevi și studenți au beneficiat până acum de serviciile companiei. În 2020, compania a primit o rundă de investiții totală în valoare de 150.000 de euro de la EGV, Simple Capital și de la angel investors, urmată de o a doua rundă în valoare de 550.000 de euro. Fondatorul companiei, Andrei Nicolae, își propune ca, prin intermediul Youni, în următorii 5 ani să ajute 1 milion de elevi să ajungă la universitatea potrivită.
Mai multe informații regăsiți pe pagina web: https://younichoice.com/
Puteți urmări rezultatele și activitățile elevilor din cadrul programelor Youni pe pagina de Instagram: https://instagram.com/younichoice.

Despre FRT:

Federația Română de Tenis (FRT) este organismul ce promovează și organizează tenisul în România. Fondată în 1929, FRT este membră a Comitetului Olimpic si Sportiv Român, a Federației Internaționale de Tenis și Tennis Europe. Misiunea FRT este de a dezvolta tenisul românesc la toate nivelurile, de la juniori la seniori, de la amatori la profesioniști.
FRT se angajează să ofere o platformă de performanță pentru sportivii români de tenis, contribuind la succesul lor pe plan național și internațional.
De asemenea, FRT se dedică popularizării tenisului în România, oferind oportunități de practicare a acestui sport pentru toți cei interesați.
Anul 2024 aduce o creștere semnifi cativă a numărului de turnee internaționale de pe calendarul sportiv, cu 13 evenimente în plus față de anul precedent. Este o oportunitate excelentă pentru sportivii români, care vor avea șansa să concureze la nivel înalt pe teren propriu, în fața publicului lor.