Ministrul Educației, Ligia Deca și Secretarul de Stat Zoltan Kallos s-au întâlnit cu Președintele FRT, George Cosac și cu Directorul General - Gabriel Moraru

26.03.2024

Federaţia Română de Tenis își propune realizarea unui proiect ambițios, prin care să fie descoperiți viitorii campioni în tenis.

În acest sens, Președintele FRT - George Cosac și Directorul General - Gabriel Moraru au avut marți, 26 martie a.c., o întrevedere cu Ministrul Educației - Ligia Deca și cu Secretarul de Stat Zoltan Kallos, pentru a detalia modul de implementare a proiectului.

"Doamna ministru Ligia Deca a fost extrem de deschisă pentru a se implica în acest proiect, urmând ca juriștii ministerului să studieze inițiativa noastră și să ne pună la dispoziție modalitățile de colaborare între Ministerul Educației și FRT. În baza unui protocol între FRT şi cluburi, cu suportul şi logistica Federației, antrenorii şi instructorii sunt invitați să ni se alăture acestui proiect", a precizat Domnul George Cosac, Președintele FRT.

În proiect vor fi angrenate 100 de cluburi, care vor merge în 200 de şcoli (câte 3 clase/şcoală) fiecare clasă cu 25 de copii, ceea ce echivalează cu 15.000 copii care vor avea primul contact cu tenisul şi racheta de tenis.

Pe baza unei adeziuni și a unor criterii de departajare afișate pe site-ul FRT, din fiecare județ va fi selecționat cel puțin un club participant în proiect.

Fiecare club îşi va desemna minim un antrenor angajat (deținător de carnet de antrenor sau de instructor, sau profesor de educație fizică cu specializare tenis). Acesta va selecționa copii din şcoli, în fiecare club din cele 100 implicate în proiect urmând să rămână câte 6 copii cu calități motrice deosebite şi pasiune pentru tenis. Pentru implicarea în antrenarea celor 6 copii selectionați și care vor fi legitimaţi ulterior la tenis 10 FRT sau tenis FRT, clubul participant va primi o îndemnizație lunară de 200 lei / copil, timp de 3 luni.

De asemenea, FRT va pune la dispoziția cluburilor echipamentul tehnic necesar compus din minifileu, mingi din burete şi câte un banner de 3 mp cu siglele partenerilor care va fi afişat pe toată perioada derulării acestui program.

Echipamentul va rămâne în proprietatea clubului după terminarea Programului, iar promovarea acțiunii în şcoli va fi făcută de către FRT şi cluburile implicate.