Simona Halep nu va mai putea fi prezentă în echipa României la meciul contra Ucrainei, din cadrul Billie Jean King Cup

29.03.2024

Federația Română de Tenis anunță că Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la viitoarea confruntare din cadrul Billie Jean King Cup, împotriva echipei Ucrainei, care va avea loc la în Fernaninda Beach (Florida, SUA), pe zgură, în perioada 12-13 aprilie 2024.

Din păcate, din cauza unor probleme fizice apărute în urma participării la turneul de la Miami, Simona nu va putea fi alături de echipa națională a României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu echipa medicală, având ca prioritate sănătatea și revenirea sportivei noastre la o formă competițională optimă.

Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, a subliniat importanța experienței și a contribuției Simonei la succesul echipei naționale: "Experiența Simonei este inestimabilă pentru noi și, deși îi vom simți lipsa în această confruntare, suntem încrezători în forța și talentul echipei noastre. Așteptăm cu nerăbdare să o avem înapoi pe Simona pentru meciurile viitoare și îi dorim o recuperare rapidă și completă. Îi doresc să fie bine fizic și să se bucure de tenis în continuare".

Horia Tecău va miza pentru partida cu Ucraina, din "barajul" pentru turneul final al Billie Jean King Cup, pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae.

Din echipa Ucrainei vor face parte Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Lyudmila Kichenok și Nadia Kichenok și Yullia Starodubtseva.