Site-ul Billie Jean King Cup aduce elogii echipei României, după calificarea la turneul final de la Sevilla. Cum a primit-o președintele George Cosac pe Ana Bogdan la aeroport

15.04.2024

După ce echipa feminină de tenis a României a reușit o performanță extraordinară și s-a calificat la turneul final Billie Jean King Cup 2024, după o victorie senzațională obținută în barajul susținut împotriva Ucrainei, scor 3-2, la Fernandina Beach (Florida), pe site-ul oficial al BJK Cup se poate vedea, scris mare, pe prima pagină:
„Ucraina - România 2-3: remontada completă. Bogdan și Cristian au condus o revenire incredibilă", titrează site-ul billiejeankingcup.com.. 

Ana Bogdan (61 WTA) și Jaqueline Cristian (75 WTA) au reușit o revenire spectaculoasă, sâmbătă, 13 aprilie, după ce Ucraina a condus cu 2-0.

Site-ul BJKC mai scrie: „Este doar a noua oară în istoria Cupei Billie Jean King când o echipă a revenit de la 0-2 pentru a câștiga, de când s-a adoptat formatul de 3/5 meciuri, în 1995.

Acest succes va fi deosebit de dulce, deoarece româncele s-au aflat de partea greșită a unei astfel de reveniri anul trecut, pierzând în fața Sloveniei în această etapă a competiției", se arată pe site-ul BJK Cup.

Tot aici sunt menționate declarațiile căpitanului nejucător Horia Tecău și Anei Bogdan.

"Vom petrece tare în seara asta și apoi ne pregătim de Sevilla", a spus căpitanul Horia Tecău.

"Pentru mine, acest moment înseamnă mult. Mi-am dat inima pe teren. Am trecut prin momente dificile. Nu am câștigat un meci timp de o lună și jumătate. Dar să fiu aici reprezentând țara mea, este pur și simplu uimitor", a transmis Ana Bogdan.

Încă odată, FELICITĂRI, FETELOR! FELICITĂRI, ROMÂNIA!

În această seară, Președintele FRT, George Cosac, a fost la Aeroportul Otopeni, unde i-a oferit un buchet de flori Anei Bogdan, care a revenit în țară, cu aceeași cursă ca și Horia Tecău.