Bulgarul Pyotr Nesterov, dublu câștigător la Trofeul Ion Țiriac de la București

13.05.2024


Tenismanul bulgar Pyotr Nesterov, cap de serie numărul 7, a câştigat turneul ITF de la Bucureşti, din seria Trofeul Ion Țiriac, găzduit de Centrul Naţional de Tenis din Capitală şi dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, atât la simplu, cât și la dublu.

În proba de simplu, Nestorov l-a învins, duminică, în finală pe olandezul Niels Lootsma, cu 6-3, 4-6, 7-6 (8/6). Nesterov (21 ani, 528 ATP) a obţinut victoria după trei ore şi 21 de minute, deşi Lootsma a condus cu 4-2 în decisiv.

Niels Lootsma (29 de ani), venit din calificări, îl învinsese în semifinale pe românul Sebastian Gima, al doilea favorit, cu 6-4, 6-4.
Nesterov a reuşit "dubla" la Bucureşti, titlul la dublu în prima etapă a circuitului masculin Romanian Tennis Series fiind câştigat de perechea Pyotr Nesterov (Bulgaria)/Ilia Snitari (Republica Moldova). În semifinale au ajuns două echipe din România: Dragoș Nicolae Cazacu / Dan Alexandru Tomescu, respectiv Ioan Alexandru Chiriță / Mihai Răzvan Marinescu. 

La festivitatea de premiere au fost prezenți Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac și Cosmin Hodor - Directorul turneelor Trofeul Ion Țiriac.