Stagiu de pregătire în Turcia pentru echipa TC Tenis Buzău

17.05.2024

În perioada 27 aprilie - 4 mai a.c., echipa TC Tenis Buzău, formată din 8 sportivi, 4 fete (Daria Pascu, Sara Huiban, Sofia Diacenco și Maya Pascu) și 4 băieți (Victor Diacenco, Justin Ungureanu, Călin Brutaru și Tudor Stan), alături de antrenorul Gabi Caloian, au particpat la un stagiu de pregătire în Turcia, la Megasaray Tennis Academy.

"Pentru toți sportivii a fost o premieră o astfel de acțiune, ei luând contact cu o academie ce oferă o infrastructură impecabilă pentru performanță. Totodată, aceștia au urmărit meciuri din turneele ITF PRO senioare și seniori ce se desfășurau la baza hotelului, trăind pe viu emoțiile celor "mari" în meciuri cu miza punctelor!", a precizat antrenorul Gabriel Caloian.

Pe lângă antrenamentele tehnico-tactice, copiii s-au bucurat și de facilitățile întâlnite la hotel, tobogane, spectacole pentru cei mici, jocuri distractive și multe altele.

Acest stagiu a fost un preambul pentru o parte dintre ei, deoarece în această perioadă ei participă la turnee internaționale din circuitul Tennis Europe: Călin Brutaru la U14 Dr Oetker Junior Trophy București, iar cei mici, Daria, Sara și Victor, și-au făcut debutul internațional cu o deplasare la Chișinău pentru turneul U12 - Biotehnos Series Cup.