Dr. Oetker Junior Trophy Tennis Europe U14, ediția 2024: Maria Valentina Pop - campioană la simplu, Andrei Radu - vicecampion la dublu

19.05.2024

La capătul unei săptămâni pline de meciuri disputate și spectaculoase, turneul de categoria 1 Dr. Oetker Junior Trophy Tennis Europe U14, ediția 2024, și-a desemnat câștigătorii, atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu. Competiția s-a desfășurat la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT.

La festivitatea de premiere au fost prezenți Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac și CEO-ul companiei Aquavia - Bahadir Usta.

Cel mai bun rezultat pentru țara noastră l-a obținut Maria Valentina Pop (foto dreapta), care a devenit campioană în proba de simplu fete, după ce a învins-o în finală pe Ofir Manhard (Israel).

La simplu băieți, s-a impus Scott Watson (Marea Britanie), care a dispus în ultimul act al competiției de Evan Giurescu (Franța).

La dublu fete, s-au impus Tea Kovacevic (Bosnia-Herțegovina) / Eva Kaliadina (Rusia), care le-au învins în finală pe Daria Bilyk (Ucraina) / Viktorija Cesonyte (Lituania).

La dublu băieți, victoria a revenit perechii Eric Lorimer / Scott Watson (ambii din Marea Britanie), care s-a impus în fața cuplului Andrei Radu (România) / Niall Pickerd-Barua (Marea Britanie).

Turneul, al cărui director este Cătălina Cristea, a ajuns la ediția a 12-a și este sponsorizat de Dr. Oetker și susținut de COSR, Hidroelectrica, TenisShop, Moov Leasing, AquaVia și Paste Băneasa.