William Nicholas Văsîi, Ania Curuia și Sara Sitar, victorioși în turnee Tennis Europe

21.05.2024


William Nicholas Văsîi a obținut titlul de dublu campion la turneul Biotehnos Series Cup Tennis Plus, care a avut loc la Country Club din loclaitatea Vadul lui Vodă, din Republica Moldova.

William Văsîi a reușit să câștige turneul atât la simplu, cât și la dublu la categoria 12 ani. La simplu, Văsîi l-a învnis pe Nicholas Andrei Tănasă, cu 6-4, 6-2. La dublu, campionul nostru a făcut pereche cu Steliyan Darakev (Bulgaria), cei doi impunându-se în finală, scor 6-1, 6-2, în fața cuplului Bogdan Vasile Cărăuș (Republica Moldova) / Vlad Ștefan Vasilache (România).
Cu o săptămână în urmă, William Văsîi a jucat finala la simplu și a ajuns în semifinale la dublu, la competiția care a avut loc la Plovdiv, în Bulgaria.

Ania Curuia a câștigat la Villeneuve-Loubet, în Franța, proba de dublu a puternicului turneu Tennis Europe U12 de Categoria 1 - All In Open, alături de partenera ei, franțuzoaica Ayah Hachad. După o semifinală dificilă, câștigată în fața perechii Anikina (Estonia) / Bakumenko (Ucraina), Curuia/ Hachad s-au impus în finală în fața cuplului Anastasiadis (Belgia) / Jansone (Letonia).

Ania (12 ani), eleva antrenorilor Liana și Adrian Ungur și a preparatorului fizic Dragoș Vasile, a câștigat luna trecută la simplu și turneul Tennis Europe U12 de categoria 1 de la Maglie - Italia unde a fost și finalistă în proba de dublu.

Sara Sitar a câștigat proba de dublu U14 a turneului Bergantov Memorial de la TC Branik, din Maribor, Slovenia, ea făcând pereche cu Giulia Zoppas (Italia). În același turneu, Anastasia Preda a fost finalistă în proba de dublu la U16.