Ana Bogdan și Jaqueline Cristian vor juca la UniCredit Iași Open - WTA 250

25.06.2024

Turneul de tenis feminin WTA 250 Iași Open își consolidează poziția în peisajul sportiv românesc, odată cu a treia ediție a competiției, UniCredit Bank devenind sponsorul principal al întrecerii.

Cel mai important turneu feminin de tenis pe zgură din România se va desfășura la Baza Sportivă Ciric din Iași, în perioada 21-26 iulie 2024. Turneul reunește sportive de top din întreaga lume, alături de principalele jucătoare de tenis din România.

Tenis de talie mondială la Iași

Turneul de la Iași anunță prezența nume de top din tenisul feminin:

• Mirra Andreeva - cea mai tânără jucătoare din Top 100 WTA (17 ani și două luni), vine după cel mai bun rezultat al carierei in turneele de Grand Slam: semifinală la Roland Garros. Este văzută în viitor drept una dintre pretendentele la cele mai importante titluri din circuit.
• Yulia Putintseva - proaspăt campioană, duminica trecută, la WTA Birmingham. Ocupanta locului 34 WTA și-a trecut în cont al treilea titlu al carierei, după ce, pe întreaga durată a săptămânii din Marea Britanie, a pierdut un singur set.
• Arantxa Rus - deținătoarea titlului de la WTA Hamburg. În urmă cu 12 luni, olandeza cucerea primul și, până acum, unicul trofeu în circuitul WTA.
• Tatjana Maria - o sportivă experimentată, cu un stil variat de joc, care în sezonul precedent și-a trecut în cont nu mai puțin de 43 de victorii.
Ana Bogdan - dublă câștigătoare la Iași Open, cu o serie de 10 victorii la rând în competiția de la Baza Ciric.
Jaqueline Cristian își face debutul la Iași Open, a avut rezultate bune la ultimele turnee la care a luat startul in România. Ea a ajuns în semifinale atât în toamnă la WTA Țiriac Foundation Trophy, cât și în startul acestui an la Transylvania Open.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au calificat România la Turneul Final Billie Jean King Cup. Ele au semnat revenirea de senzație din barajul cu Ucraina, după ce tricolorele erau conduse cu 0-2. Cu câte o victorie la simplu și una împreună la dublu, Ana și Jaqueline au stabilit scorul final: 3-2 pentru România.

După două ediții în care Iași Open s-a bucurat de un real succes, competiția face un pas important: trecerea de la categoria WTA 125 la WTA 250.

"Suntem convinși că împreună cu UniCredit Bank vom putea crește turneul nostru feminin și vom scrie noi capitole memorabile pentru sportul românesc. Un eveniment de asemenea anvergură pune Iașiul pe harta competițiilor cu impact major în sportul românesc.
Abia așteptăm să creștem împreună acest turneu, să scriem împreună următoarele capitole din sportul românesc și să credem puțin mai mult în magia lui"
a spus Andrei Oriță, director general Concord Service Center.

"UniCredit Bank susține sportul românesc. Suntem alături de Federațiile Române de Canotaj, Scrimă și Polo. Acum ne alăturăm ca partener principal în turneul WTA 250 Iași Open, o competiție care aduce an de an în teren sportive valoroase. Un turneu WTA 250 în România este foarte important pentru noi ca țară, pentru sportivele noastre și suntem mândri să fim alături de ele" a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate la UniCredit Bank România.

Pe lângă meciurile de înaltă calitate, WTA 250 Iași Open oferă și un program de divertisment pentru fani. Spectatorii prezenți la întrecerea de la Baza Ciric vor avea acces în fan zone, unde se vor putea bucura de diferite concursuri, activități interactive și sesiuni de autografe.

Biletele pot fi achiziționate online pe www.entertix.ro.