Nu a fost intrunit cvorumul necesar la AGO din 29.03.2011

31.03.2011

Informare in urma Adunarii Generale Ordinare programata pentru 29.03.2011

 

Stimati membri,

dupa cum majoritatea dintre dvs. au luat la cunostinta personal, Adunarea Generala Ordinara a Federatiei Romane de Tenis nu s-a putut desfasura din lipsa intrunirii cvorumului necesar conform statutului FRT.

Doresc pe aceasta cale in primul rand sa multumesc tuturor celor care au facut eforturile necesare si au fost prezenti in sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret in 29.03.2011.

In al doilea rand as dori sa clarific situatia in care FRT se afla conform Statutului acesteia, pentru a evita confuzia creata de catre cei care, fie din lipsa de cunostinte, fie din rea-vointa sau interpretare eronata a Statutului FRT, fac afirmatii care pot conduce la neclaritati.

Una dintre afirmatiile de acest gen poate fi vizualizata prin accesarea link-ului care prezinta una dintre stirile difuzate pe canalul Antena 3, ieri 30.03.2011 (pentru vizualizare, click aici - atentie: este nevoie de sunet si descarcarea poate dura mai mult fiind un fisier de dimensiuni mari)
1. Adunarea Generala Ordinara din 24.04.2010 a revocat mandatul a 3 dintre cei 4 Vicepresedinti ai Comitetului Director. Revocarea mandatelor a fost executata conform Statutului FRT, iar Adunarea s-a desfasurat legal si statutar. Impotriva reclamatiilor facute de catre fostii Vicepresedinti la ANST si la MECTS, s-au adus dovezi care au condus la concluzia exprimata de catre doamna Presedinte a ANST, Doina Melinte care poate fi descarcata din dreapta.
2. Dl. Liviu Ursuleanu a dat Federatia Romana de Tenis in judecata deschizand 2 procese:
     2.1. Un proces pentru SUSPENDAREA hotararii Adunarii Generale din 24.04.2010 in care a avut loc revocarea celor 3 Vicepresedinti si pe care l-a pierdut fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata. Extrasul de pe site-ul oficial al Tribunalului Bucuresti il puteti descarca din dreapta.
     2.2. Un proces pentru ANULAREA hotararii Adunarii Generale din 24.04.2010 in care a avut loc revocarea celor 3 Vicepresedinti, care se afla in curs de solutionare. Avand insa vedere ca primul proces a fost pierdut in primul rand datorita faptului ca dl. Ursuleanu nu are calitate procesuala (nu a fost prejudiciat, nu i-a fost incalcat niciun drept de catre nimeni), probabilitatea ca va pierde si al doilea proces din acelasi motiv este foarte ridicata.
3. Adunarea Generala Ordinara convocata in 29.03.2011, a avut pe Ordinea de zi alegerea a 3 Vicepresedinti – singura metoda statutara de a completa Comitetul Director (cererea de repunere in functie nefiind descrisa ca procedura in statut si in nicio lege).
Din acest motiv, cvorumul necesar desfasurarii Adunarii Generale Ordinare este reglementat de Art. 30 § (3). Din dreapta se poate descarca Statutul FRT (va rugam sa cititi si Art. 29 care face referire la Adunarea Generala Ordinara care nu are alegeri pe Ordinea de zi)

O Adunare Generala Ordinara sau Extraordinara devine „de alegeri“ atunci cand aceasta are pe Ordinea de zi alegeri. Alegerile au loc odata la 4 ani sau atunci cand Comitetul Director trebuie completat, actiune reglementata de Art. 36 § (4)

Reamintesc cu aceasta ocazie, ca in anul 2010 au fost convocate 2 Adunari Generale Extraordinare care au avut pe Ordinea de zi completarea Comitetului Director.

In momentul de fata, a fost convocata Adunarea Generala Ordinara a anului 2011 care avut pe Ordinea de zi alegeri si care a devenit astfel “de alegeri”. Neintrunind cvorumul necesar de 2/3 din membri afiliati cu drept de vot, aceasta va fi convocata in termen de 30 de zile si va fi statutar intrunita in prezenta a 50% + 1 membri afiliati cu drept de vot.

Conform dorintei a 116 membri afiliati, urmatoarea Adunare Generala Ordinara va fi convocata pentru 06.05.2010 si conform statutului, Convocatorul va avea aceeasi Ordine de zi si va fi transmis cluburilor afiliate cu 30 de zile inainte de data la care va avea loc Adunarea Generala.

Fac apel catre toti membrii afiliati cu drept de vot sa participe la aceasta urmatoare Adunare Generala Ordinara si sa-si exprime votul. Apelul meu este adresat insa in mult mai mare masura acelora care au boicotat constient intrunirea cvorumului in 29.03.2011, aratandu-si lipsa de respect fata de colegii lor si de eforturile financiare si umane ale acestora.

Va multumesc.


Ruxandra Dragomir
Presedinte al Federatiei Romane de Tenis