BCR Open Romania - fetele trec la putere

Arhiva FRT

Cel mai important turneu international feminin de tenis desfasurat vreodata la noi in tara, BCR Open Romania, continua traditia sprijinului acordat de BCR si FRT marii performante in tenisul profesionist prin turneele internationale organizate inca din 1993 pe zgura de la Bucuresti si este raspunsul ideal la boom-ul pe care fetele il produc in sportul alb romanesc.


Niciodata in istoria tenisului Romania n-a propulsat spre varfurile ierarhiei feminine atatea talente. Pentru ca nu mai putin de 11 romance figureaza in clasamentul WTA  printre cele mai valoroase 200 de sportive ale lumii. Iar trecerea de la un turneu masculin la unul feminin vine si ca o consecinta fireasca a faptului ca fetele noastre au luat fata baietilor, atat prin rezultate, cat si ca popularitate. “Turneul reprezinta o oportunitate extraordinara pentru sportivele noastre de talie mondiala de a evolua in fata publicului de acasa si de a profita de avantajul jocului pe teren propriu”, a declarat presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir.

Transformarea fara precedent, incepand cu editia 2011, a 19-a, a BCR Open Romania, este evidentiata si de Daniel Pana, Director Marketing BCR. “In timp, s-a demonstrat ca Romania este un rezervor de talente feminine in ceea ce priveste tenisul. Este momentul sa crestem inca un turneu international, oferind si doamnelor sportului alb atentia binemeritata.”

Competitia ITF, dotata cu premii de 100.000 de dolari, plus ospitalitate, este ultimul pas si cel decisiv spre includerea Romaniei, din 2012, pe harta tarilor care gazduiesc turnee din circuitul WTA, o garantie a prezentei celor mai mari nume din sportul alb feminin pe zgura de la Bucuresti.

BCR Open Romania 2011se desfasoara in perioada 18-23 iulie, la Academia de Tenis Herastrau.

Site oficial bcropen.ro
.