Curs de perfectionare pentru antrenori

27.06.2011

Federatia Romana de Tenis in colaborare cu Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor organizeaza in zilele de 8 si 9 iulie 2011 un Curs de perfectionare a antrenorilor de tenis si a preparatorilor fizici care pregatesc sportivi din tenis.

Descriere

Cursul va avea caracter preponderent practic cu demonstratii pe terenul de tenis si se va desfasura in Sala Centrului National de Tenis din Bucuresti, str. Pierre de Coubertin nr 11.

Tematica cursului vizeaza prezentarea unor aspecte de actualitate din pregatirea unui sportiv din punct de vedere tehnico-tactic si fizic, precum si notiuni de regulament a jocului de tenis si inscriere la turnee interne si internationale. In functie de disponibilitatea lectorilor si a temelor de interes cu aplicabilitate practica vor fi abordate si aspecte de actualitate din psihologia sportiva, nutritie, fizioterapie, medicina sportiva, etc.

Cursul va fi impartit in doua sesiuni separate planificate in cele doua zile cu urmatoarea tematica:
   1. Vineri 8 iulie 2011 – aspecte de regulament / aspecte tehnico-tactice / diverse
   2. Sambata 9 iulie 2011 – aspecte fizice / psihologie sportiva / diverse

Majoritatea temelor vor fi prezentate de catre membri ai Colegiului de Antrenori, membri ai Comisiei de Arbitri si ai Comisiei de Competitii, dar si de catre antrenori de tenis, preparatori fizici, psihologi sportivi etc ce isi desfasoara activitatea in tara sau strainatate.

Toti antrenorii de tenis, preparatorii fizici, psihologii sportivi etc care sunt interesati a prezenta o tema la alegerea lor din pregatirea sportivilor la orice nivel sunt rugati a trimite solicitarea pana cel tarziu la data de luni 4 iulie 2011 la adresa de email opopescu@frt.ro. Tema propusa trebuie sa aiba caracter practic ce include si o demonstratie pe terenul de tenis si trebuie sa se incadreze intr-un interval de timp de 30 – 60 minute.

Aspecte organizatorice

Accesul la Cursul de perfectionare a antrenorilor va fi gratuit pentru toti antrenorii care au platita taxa anuala pe anul 2011. Antrenorii care nu au platita taxa anuala nu pot participa. De asemenea, lectorii care vor prezenta teme in cadrul cursului de perfectionare a antrenorilor vor avea accesul gratuit pe toata durata desfasurarii acestui curs.
Pentru preparatorii fizici si alte persoane interesate de a participa la acest curs taxa de participare este de 50 lei /zi.
Pentru a putea participa la Cursul de perfectionare a antrenorilor cluburile sportive sunt rugate a isi trimite intentia de participare prin delegarea nominala a antrenorilor / instructorilor / preparatorilor fizici / colaboratorilor ce isi desfasoara activitatea in cadrul clubului pana la data de miercuri 6 iulie 2011 orele 18 la adresa de email opopescu@frt.ro sau fax 021-324.53.29. Numarul persoanelor desemnate nu este limitat.
Orice alta persoana interesata de a participa trebuie sa isi trimita intentia de participare in mod indvidual pana la data mai sus mentionata la aceleasi date de contact. Acest paragraf se refera in special la antrenorii si specialistii pe diferite segmente ce nu isi desfasoara activitatea intr-o structura sportiva afiliata la FRT, precum si parintilor de sportivi sau a altor persoane interesate de acest curs.
Pentru a putea organiza cursul in cele mai bune conditii, in special la nivelul aranjarii spatiului de desfasurare a demonstratiilor practice (scaune, locatie, aranjarea salii) toti participantii sunt rugati a completa formularul de participare si a-l trimite pana la datele mentionate.

FRT va inainta lista nominala a participantilor catre Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor in urma careia se vor elibera Certificatele de Perfectionare necesare antrenorilor eligibili in vederea obtinerii unei  categorii superioare. Acestea se vor putea ridica ulterior in urma achitarii unei taxe in valoare de 20 lei de la sediul Centrului National de Formare si Perfectioare a Antrenorilor din cadrul Complexului Lia Manoliu.
De asemenea, va aducem la cunostinta faptul ca antrenorii participanti la aceste actiuni ale Federatiei Romane de Tenis vor avea prioritate fata de ceilalti antrenori in vederea solicitarii statutului de antrenor oficial la turnee internationale si vor putea colabora cu antrenorii federali la turneele de obiectiv ale Federatiei Romane de Tenis.

Formularul de participare din partea cluburilor sportive poate fi descarcat de aici.
Formularul de participare a tuturor persoanelor interesate poate fi descarcat de aici.

Desfasuratorul final al Cursului de perfectionare a antrenorilor va fi afisat pe site-ul Federatiei Romane de Tenis pana in ziua de joi 7 iulie 2011.

Persoana de contact
Popescu Ovidiu, antrenor federal coordonator
Telefon: 0756161623
Email: opopescu@frt.ro

Informatii suplimentare

Antrenorii / toate persoanele care au participat la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor din luna noiembrie 2010 vor primi in mod gratuit CD-ul ce contine temele si prezentarile practice de la acel curs. Pentru a putea ridica CD-ul fiecare participant trebuie sa trimita pana la data de luni 4 iulie 2011 la adresa de email opopescu@frt.ro intentia de participare la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor si mentiunea ca doresc sa primeasca CD-ul.
Pentru antrenorii / persoanele interesate de a cumpara CD-ul, dar care nu au participat la Cursul de Perfectionare a Antrenorilor din luna noiembrie 2010 se va percepe o taxa de 50 de lei/CD.