Cupa Davis Romania-Finlanda

14.09.2012

Tragerea la sorti a meciurilor din cadrul Cupei Davis gazduite de Cluj-Napoca a avut loc in Sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor, intr-un mediu plin de cultura. Arbitrul principal Carmelo Di Dio a efectuat tragerea la sorti, programul meciurilor aratand astfel:

-vineri, 14 sept, incepand cu ora 13:00:
Victor Crivoi - Jarkko Nieminen
Marius Copil - Harri Heliovaara

-sambata, 15 sept, incepand cu ora 15:00:
Florin Mergea/Horia Tecau - Timo Nieminen/Jarkko Nieminen

-duminica, 16 sept, incepand cu ora 13:00:
Marius Copil - Jarkko Nieminen
Victor Crivoi - Harri Heliovaara

Au urmat scurte conferinte de presa ale celor doua echipe in cadrul carora finlandezii s-au declarat increzatori, in timp ce "tricolorii" au sustinut inca o data ca vor sa aduca o bucurie clujenilor si romanilor, mizand pe o victorie.

La final, presedintele Federatiei Romane de Tenis a declarat ca se asteapta la o sala plina in toate cele trei zile de meciuri. "Ma astept la o victorie, ca toti romanii. Sunt absolut convinsa ca sala va fi plina si ca vom beneficia de atuul terenului propriu pentru ca e un privilegiu sa joci acasa, chiar daca pe hartie echipa Finlandei pare in usor avantaj. Au un jucator foarte bun in top 50, Jarkko Nieminen, dar si noi avem un jucator la fel de pretios, Horia Tecau, numarul 5 in lume la dublu. S-a reunit o echipa frumoasa de dublu, Tecau-Mergea, iar faptul ca cei doi jucatori de simplu, Crivoi si Copil au revenit in echipa pentru mine e o mare bucurie. Eu chiar simt si am incredere ca maine vor putea produce o surpriza frumoasa pentru toti spectatorii si pentru fanii lor care asteapta acest lucru. Daca vor pierde, oricum ii vom pretui la fel de mult si stiu ca vor face tot posibilui pe teren. Sunt convinsa ca vom avea o sala plina cu oameni dornici de o victorie si vor face tot posibilul sa ii celebreze pe jucatori asa cum se cuvine si asa cum de altfel ei chiar merita. Cu siguranta publicul va fi de partea noastra si ne va sustine, motiv in plus sa profitam de avantajul terenului propriu", a declarat Ruxandra Dragomir.