Turnee in echipa

Arhiva FRT

Competitia considerata a fi in saptamana lui 23 martie se va desfasura in weekend-ul 29-31 martie !

Competitiile in echipe au ca scop dezvoltarea spiritului de echipa. O echipa este formata din 2 jucatori, indiferent de club. O intalnire consta in 2 meciuri de simplu si 1 meci de dublu. Inscrierea si acceptarea echipelor se fac conform celor mentionate mai jos.

Jucatorii trebuie sa-si anunte optiunea de a participa la un turneu in care se joaca doar probe de dublu sau in echipa respectand aceleasi termene de inscriere si mentionand daca au sau nu partener. In perioada dintre data limita de inscriere si ziua de confirmari se formeaza echipele si se trimit la FRT pe formularul special conceput, disponibil pe www.frt.ro (fromularul va fi disponibil dupa incheierea perioadei de inscriere). Formularul poate fi trimis doar de unul din parteneri pe email la turneu@frt.ro sau pe fax la numarul 0378-107.673 pana in ziua de joi dinaintea turneului. Dupa verificarea echipei de catre FRT, aceasta va fi publicata pe site, la turneul respectiv si se va trimite cate un mail de confirmare pentru ambii parteneri. In perioada de confirmari stabilita in Infocomp se definitiveaza listele de acceptare. De aceasta data, echipele  nominalizate pe formularele speciale concepute, disponibile pe site-ul www.frt.ro, se vor trimite pe fax sau pe email direct arbitrului principal. Un jucator poate nominaliza o echipa si sunt permise doar nominalizari scrise. Criteriile de acceptare aplicabile sunt cele prezentate mai jos. Echipele nominalizate catre FRT au prioritate de acceptare in fata echipelor nominalizate catre arbitrul principal in ziua de confirmare, in cazul in care numarul echipelor inscrise depaseste marimea tabloului.

Acceptarea echipelor pe tablou se face in functie de clasamentul combinat al echipelor. Acceptarea echipelor pe tablou se va face dupa urmatoarele prioritati, tinand cont ca echipele nominalizate la FRT pana la termenul limita anuntat si formate din jucatori inscrisi pana la termenul limita de inscriere au prioritate in fata celor nominalizate direct la arbitul principal:

A: Clasat + Clasat;
B: Clasat + Jucator neclasat
C: 2 Jucatori neclasati

Departajarea in cazul egalitatii in criteriile de acceptare de mai sus se face astfel:
a) echipa cu jucatorul cel mai bine clasat la simplu;
b) echipa cu jucatorul cu cele mai multe puncte acumulate;
c) tragere la sorti

Se vor stabili 4 capi de serie.
Nu exista un capitan nejucator care sa stea pe teren.
Pentru tragerea la sorti, referitor la cluburi, se aplica regulile din proba de dublu: procedurile legate de jucatorii de la acelasi club se aplica doar daca ambii jucatori de la 2 echipe apartin aceluiasi club.

Formatul de desfasurare: in functie de numarul de echipe inscrise se vor folosi urmatoarele formate de desfasurare:
a) 3, 4 sau 5 echipe inscrise: o grupa sah
b) 6 echipe: se vor forma 2 grupe de cate 3 echipe si apoi se vor juca meciurile pentru stabilirea locurilor finale: 1A vs. 1B, 2A vs. 2B, 3A vs. 3B
c) 7 echipe: tablou in oglinda de 8 cu 1 bye
d) 8 echipe: tablou in oglinda
Daca sunt inscrise mai mult de 8 echipe se vor forma 2 grupe valorice, in functie de clasament, astfel:
e) 9 echipe: o grupa valorica cu primele 5 echipe si o grupa valorica cu urmatoarele 4 echipe, fiecare grupa jucand fiecare cu fiecare
f) 10 echipe: 2 grupe valorice de cate 5 echipe (prima cu cele mai bune 5 echipe si a 2-a grupa cu urmatoarele 5 echipe)
g) 11, 12 sau 13 echipe: un tablou oglinda de 8 cu cele mai bune echipe si o grupa sah cu cele 3, 4, respective 5 echipe ramase
h) 14 echipe: doua tablouri oglinda de cate 7 echipe cu bye, primul tablou fiind format cu cele mai bune 7 echipe, iar al 2-lea tablou cu echipele ramase
i) 15 echipe: doua tablouri oglinda, primul de cate 8 echipe, iar al doilea de cate 7 echipe cu bye, primul tablou fiind format cu cele mai bune 8 echipe, iar al 2-lea tablou cu echipele ramase
j) 16 echipe: 2 tablouri oglinda de cate 8 echipe, primul continand cele mai bune 8 echipe si al doilea echipele ramase

La categoria de varsta de 10 ani, daca sunt inscrise mai mult de 8 echipe, impartirea acestora in grupe se face prin tragere la sorti.

Puncte  castigate:
Grupa/Tabloul cu echipele mai bine clasate, sau daca este o singura grupa/tablou 150 de puncte / victorie la simplu (60 puncte de la 1 ianuarie 2014) 50 de puncte / victorie la dublu (20 de puncte de la 1 ianuarie 2014)

Grupa/Tabloul cu echipe mai slab clasate 75 puncte / victorie la simplu (30 de puncte de la 1 ianuarie 2014) 25 de puncte / victorie la dublu (10 puncte de la 1 ianuarie 2014)

Punctele obtinute la aceste competitii vor fi in plus fata de cele mai bune 8 rezultate de la simplu / dublu si vor fi luat in calcul ca cel mai bun rezultat de la echipe.

Organizatorii  sunt obligati sa acorde pentru locurile 1,2 si 3 trofee (cupe sau plachete, medalii ori alt gen de trofeu) corespunzatoare locului ocupat si diplome.

Taxa de participare este la nivelul unui turneu de categoria 1.