CUPA DAVIS: România - Suedia 0-1, după primul meci

12.09.2014

Adrian Ungur a pierdut, vineri, primul meci din întâlnirea de Cupa Davis, România-Suedia, fiind învins de suedezul Christian Lindell, cu scorul de 7-5, 7-6 (2), 6-4.

DECLARAȚII

Adrian Ungur:

Deși am avut șanse în toate seturile, nu am putut menține avantajul. Adversarul a avut un serviciu foarte puternic și și-a menținut agresivitatea pe toată durata meciului. A jucat ca și cum nu avea nimic de pierdut.

O parte din farmecul Cupei Davis este că situațiile se pot întoarce și sunt sigur că putem câștiga cu 3-1. Mai ales când joci acasă îti dorești să joci cât mai bine.

Voi discuta cu Andrei să vedem exact ce nu a mers astăzi în jocul meu și ce trebuie schimbat până duminică.

Christian Lindell:

Mă simt extrem de fericit, sunt la prima convocare a mea în Cupa Davis și a însemnat foarte mult să încep cu o victorie. Este o competiție care înseamnă foarte mult pentru mine, având în vedere că joc pentru țara mea.

Arma mea cea mai importantă este serviciul. Știam că joc cu șansa a doua, iar asta m-a ajutat să mă relaxez, făcând ca serviciul meu să funcționeze și mai bine.

Cred că Romania rămâne favorită. Acesta a fost doar primul meci. Deși mă bucur foarte mult că am putut aduce primul punct pentru echipa mea, asta nu înseamnă că devenim favoriți. În cazul în care și coechipierul meu, Ymer, va câștiga astăzi, e posibil să ne simțim mai relaxați. Dar într-o competiție precum aceasta, nu poți spune niciodată cu certitudine cine va câștiga.
Meciul nu a fost ușor. Ungur este un jucător puternic și un adversar extrem de dificil. Are o lovitură de dreapta foarte bună și de aceea l-am forțat să-și folosească mai mult reverul.

Întâlnirea România-Suedia se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.