CUPA DAVIS: România conduce Suedia cu 2-1

13.09.2014Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a adus, sâmbătă, al doilea punct pentru România în întâlnirea de Cupa Davis România-Suedia. Mergea și Tecău au învins, cu scorul de 7-6 (2), 7-6 (5), 6-3, dublul suedez Isak Arvidsson/Johan Brunstrom. După a doua zi, România conduce Suedia cu 2-1.

DECLARAȚII:

Horia Tecău (Romania):
Ştiam că va fi un meci foarte greu, mai ales că scorul general era 1-1 şi presiunea era mare pe noi. Unul din suedezi m-a surprins pentru că a jucat foarte bine, pe celălalt îl cunoşteam pentru că am mai jucat împotriva lui. Ne-am fi putut face meciul mai uşor, am avut câteva şanse de break, dar, din păcate, le-am irosit. Consider că pentru noi a fost foarte important pentru că am câştigat primul set la tie-break. Chiar dacă am început mai greu, am revenit ulterior. Ei au avut avantajul că ştiau unde servesc, deoarece au discutat cu Robert Lindstedt. Până la urmă, cred că am câştigat pe merit acest meci.

Florin Mergea (România): 
Returul este una dintre armele mele favorite. Suedezii au fost foarte agresivi, dar loviturile de retur au fost armele noastre azi.

Andrei Pavel (România):
Florin şi Horia sunt foarte profesionişti, s-au ajutat foarte mult şi n-au cedat o clipă, chiar dacă au avut momente mai grele în meci. Acum îmi propun să-l aduc pe Adrian Ungur la potenţialul său maxim ca să aducă punctul câştigător duminică. Suedezii n-au nimic de pierdut, ei joacă în deplasare, nu au publicul de partea lor, nu sunt favoriţi şi e normal ca presiunea să fie pe noi.

Fredrik Rosengren (Suedia):
Nu am cum să nu fiu dezamăgit după meciul de dublu, dar este normal să fiu aşa când pierdem. Băieţii au luptat admirabil, dar nu a fost suficient. Sunt mulţumit în special de cum a jucat Isak Arvidsson, mai ales că a fost primul său meci la dublu. Mâine este o zi grea şi pentru noi şi pentru români, pentru că presiunea rezultatului va fi la fel de mare pentru ambele echipe.

Program duminică:

Ora 11:30 – meciul Adrian Ungur – Elias Ymer
Urmat de Marius Copil – Christian Lindell
Între meciuri va fi o sesiune autografe cu Horia Tecău și Florin Mergea

Întâlnirea dintre România şi Suedia se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.