Mădălina Gojnea, finalistă la turneul ITF de la Sibiu

25.05.2015

Jucătoarea română Mădălina Gojnea a pierdut finala turneului ITF Pamira Open, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Sibiu. Mădălina a fost învinsă de Anna Bondar (Ungaria, favorita nr. 6), cu scorul de 6-1, 4-6, 6-1.

Campioana turneului de la Sibiu a avut un parcurs dificil până în finală, alternând meciuri strânse cu meciuri câștigate destul de ușor. În primul tur, Anna Bondar a întâlnit o jucătoare venită din calificări, pe Raluca Ciufrilă, de care a trecut după un set secund lung, încheiat cu scorul de 7-5. În următoarea fază, Anna a jucat împotriva unei alte jucătoare venită din calificări, Bianca Bulgaru, de care a trecut ceva mai ușor, tot în două seturi, 6-2, 6-4. Meciul din sferturile de finală a fost unul foarte greu pentru favorita 6. Jucătoarea maghiară a întâlnit-o pe favorita 4, slovaca Viktoria Kuzmova. După ce a pierdut primul set cu 3-6, Anna a revenit în setul secund câștigat după tie-break și a închis partida magistral cu un sec 6/0. Semifinala a fost mult mai simplă decât sferturile. Anna a încheiat rapid partida cu Simona Ionescu, 6-1, 6-2 și s-a calificat în finala împotriva Mădălinei Gojnea.

Mădălina a fost, de departe, surpriza turneului, reușind o performanță surprinzătoare. Românca s-a calificat pe tabloul principal după două partide în calificări, ambele tranșate rapid, 6-0, 6-0 prima partidă și 6-1, 6-1 cea de-a doua. Pe tabloul principal Mădălina a întâlnit în primul tur o jucătoare ce a primit un wild-card pentru acest turneu, pe Mihaela Mărculescu, de care a trecut în două seturi, 6-1, 6-4. În faza următoare a dat peste franțuzoaica Lea Tholey, ajunsă pe tabloul principal din poziție de lucky looser. În schimb, în sferturile de finală Mădălina a avut serios de furcă după ce a pierdut primul set împotriva Andreei Crăciun. A revenit însă, și-a adjudecat următoarele două seturi și a avansat în semifinale unde a jucat împotriva favoritei 2, Nicoleta Dascălu. Partida a avut aceeași desfășurare ca și în sferturi. Mădălina a pierdut setul inaugural cu 3-6, însă a revenit și a câștigat următoarele seturi cu 6-4, 6-1.

Felicitări, tuturor!