FED CUP România-Cehia: Vizită oficială a ITF-ului la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

13.10.2015

Reprezentanții Federației Internaționale de Tenis (ITF), Giles Robbins și Erica McIntosh, au făcut astăzi vizita oficială la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, locul de desfășurare al celui mai mare eveniment sportiv pe care îl va organiza România în 2016, întâlnirea de Fed Cup România-Cehia, contâd pentru turul I din Grupa Mondială.

Oficialii internaționali, precum și reprezentantul echipei Cehiei au inspectat atât sala de joc, cât și spațiile adiacente, necesare bunei desfășurări a partidei de anul viitor. 

La vizită au asistat delegația FRT, condusă de vicepreședintele Răzvan Itu, coordonatorul echipei de organizare, Florin Tudor, coordonatorul local al evenimentului, Cristian Miholca, directorul adjunct al Primăriei Cluj-Napoca, Călin Forna, și directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu. 

Întâlnirea de Fed Cup România-Cehia are loc în zilele de 6 și 7 februarie 2016. 

Echipa României de Fed Cup s-a calificat după 22 de ani în Grupa Mondială, în urma victoriei obținute în Canada, în această primăvară, scor general 3-2.

Cehia deține opt trofee de Fed Cup, ultimile câștigate în 2011, 2012 și 2014, iar anul acesta va juca din nou finala în compania Rusiei, în zilele de 14-15 noiembrie 2015. 

România și Cehia (Cehoslovacia) s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, tricolorele (Virginia Ruzici, Florența Mihai și Lucia Romanov) pierzând partida cu scorul de 1-2.