Cum să devii antrenor de tenis. FRT și CNFPA au organizat o nouă sesiune de admitere

22.09.2016

Federația Română de Tenis a găzduit, marți, 20 septembrie, proba practică pentru admiterea la Școala Națională de Antrenori. FRT organizează, în fiecare an, împreună cu Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA), cursuri de antrenori, specializarea tenis.
"În fiecare toamnă, la admitere, la Federația Română de Tenis se prezintă 15-20 de persoane care își doresc să urmeze aceste cursuri de antrenori. Din acest punct de vedere FRT să mult mai bine decât cele mai multe federații sportive din România, pentru că interesul pentru a deveni antrenor de tenis există" explică antrenorul Costel Curcă, delegat din partea FRT să se ocupe de cursurile de formare și perfecționare de antrenori.
Domnul Curcă mai spune că din punct de vedere legal, cel care dorește să activeze ca antrenor de tenis la un club trebuie să facă dovada că a absolvit cel puțin un curs de instructor sportiv, sau de antrenor "și de aceea, an de an, îi încurajăm pe cei care vor să antreneze, sau deja antrenează, dar nu au calificarea necesară, să se înscrie la aceste cursuri, să intre în legalitate".

Pentru examenul din 2016 în cadrul FRT s-au înscris 16 candidați, iar dintre aceștia 14 au trecut proba practică. "Miercuri urmează proba scrisă, la Biologie, iar cei care vor fi admiși încep cursurile care vor fi predate de o echipă de specialiști din partea FRT, dar și din partea CNFPA. Din partea federației, spre exemplu, eu fac parte dintr-o echipă care îi mai are în componență pe Radu Predoiu, psiholog și doctor în psihologie, lector la UNEFS, și pe profesorul Doru Oprea, doctor în Ed. Fizică și antrenor în atletism".

După examenul scris, de la Biologie, din ziua de miercuri, 21 septembrie, toți cei 14 candidați au fost declarați admiși.

Concursul de admitere constă în susţinerea următoarelor probe:
- proba de aptitudini - test de evaluare a capacităţii de comunicare în cadrul ramurii de sport în care se va specializa, probă eliminatorie, nota de promovare fiind 7 ;
- examen de biologie (test grilă), nota de promovare fiind 5.
Evaluarea cunoştinţelor candidaţilor se va face cu note de la 1 la 10. Notă finală rezultă din media aritmetică a notelor obţinute la cele două probe. Media generală de promovare este de minimum 6.

Informații suplimentare pentru cei care doresc să se înscrie la aceste cursuri pot fi găsite AICI.