Monica Niculescu este campioană la Luxembourg Open. Discursul emoționant de la ceremonia de premiere

22.10.2016

 

Monica Niculescu (51 WTA) este, de sâmbătă, noua campioană a turneului WTA Internationa Luxemburg Open, după ce a trecut în finală de Petra Kvitova (11 WTA), din Cehia, cu un categoric 6-4, 6-0.

Meciul a durat doar 69 de minute iar victria va fi răsplătită cu 280 de puncte în clasamentul WTA şi un cec de 34.677 de dolari.

Acesta este primul trofeu din carieră, la Luxembourg, pentru Monica Niculescu, după ce a mai jucat în finală și în 2011 și 2012.

La final, în momentul în care a primit trofeul, Monica a avut un discurs care a emoționat sala, poate și pentru că această victorie a venit într-o zi foarte specială pentru ea, ziua de naștere a mamei sale: "Îmi place să vin și să joc aici, este turneul meu preferat (...) și cu siguranță o să vin și la anul. Îmi cer scuze că vorbesc prea mult, dar nu vreau să uit pe nimeni", a mai spus Monica, mulțumind, pe rând, oficialilor turneului, copiilor de mingi, arbitrilor, spectatorilor, după care a ținut să mulțumească în mod special antrenorului său, Călin Corbagiu:"Lucrăm împreună de foarte mulți ani. Mulțumesc pentru tot, ai fost alături de mine, în momentele mai puțin bune, în momentele bune. Îți mulțumesc că ai rămas alături de mine. Facem o treabă bună".

În fine, Monica Niculescu a mai ținut să dezvpluie un moment de bucurie din viața ei: "Și încă un lucru...Azi este ziua de naștere a mamei mele. Ea nu este aici, dar, ”La mulți ani, mama!”. Și nu pleca. Urmează finala de dublu și joc și eu. Rămâi alături de noi să ne încurajezi".

Din păcate, perechea formată din româncele Monica Niculescu şi Patricia Ţig a pierdut meciul cu dublul Kiki Bertens(NED)/Johanna Larsson (SWE). Scorul din finală a fost 6-4, 5-7, 9-11.