Gala Tenisului Românesc 2016. Premiile acordate de FRT marilor noștri campioni

05.12.2016

FOTO: www.facebook.com/halepband/

Federația Română de Tenis a organizat, duminică,  4 decembrie, la Clubul Fratelli, ”Gala Tenisului Românesc” pe anul 2016, un bun prilej de a evidenția contribuția marilor campioni din tenisul românesc la dezvoltarea acestui frumos sport și contribuția lor la imaginea sportului românesc.

Astfel, Federația Română de Tenis, condusă de George Cosac, a decis că Simona Halep, locul 4 în clasamentul mondial WTA, este jucătoarea anului 2016, iar Horia Tecău şi Florin Mergea sunt autorii celei mai bune performanţe a tenisului românesc la Jocurile Olimpice Rio 2016, medalia de argint în proba de dublu masculin.

Dar iată care au fost premiile acordate la această festivitate:
  • ”Jucătoarea anului” - Simona Halep
  • "Premiul pentru cel mai bun tenismen sub 14 ani din Europa" - Radu Mihai Papoe
  • "Cea mai bună ascensiune în circuitul ITF, în 2016" - Smaranda Oana Corneanu
  • "Cea mai bună ascensiune la senioare, în 2016" - Elena Gabriela Ruse (253 WTA)
  • "Pentru performanţe deosebite în 2016" - Irina Begu
  • "Cea mai bună ascensiune la dublu, în 2016" - Monica Niculescu (19 WTA la dublu)
  • "Premiul pentru cel mai bine clasat jucător român în ierarhia ATP" - Marius Copil (132 ATP)
  • "Premiul pentru cea mai bună performanţă a tenisului românesc la Jocurile Olimpice" - Horia Tecău şi Florin Mergea

După ce a primit acest premiu, Simona Halep a spus, despre anul care se încheie: “Din punctul meu de vedere a fost un an bun, un an frumos, un an greu, fiind bolnavă, dar după aceea am revenit bine de tot şi am avut şi trei titluri anul acesta, unul foarte important la Madrid. Şi cel de la Bucureşti a fost important, l-am câştigat şi a doua oară. Sunt foarte bine acum, sunt bucuroasă şi mă simt bine că sunt la această gală. Sunt bucuroasă că am primit acest premiu și sper ca anul viitor să am rezultate și mai bune și să iau un premiu și mai bun”.

Marea noastră campioană s-a simțit foarte bine la ”Gala Tenisului Românesc”, mulțumind Federației Române de Tenis pentru că a organizat acest eveniment: „Când am auzit am zis: Da, da, da. Să facem gala, să ne strângem din nou, să mai glumim, să mai vorbim. E un eveniment frumos şi îi mulţumim federaţiei că a făcut posibilă această întâlnire”.

Horia Tecău, primul jucător din istoria tenisului românesc medaliat la Jocurile Olimpice (argint, alături de Florin Mergea”, crede că 2016 ar putea fi cel mai bun an din cariera lui și anunță că mai vrea la o Olimpiadă, pentru patru ani, la Tokyo: “S-ar putea ca peste câţiva ani, când mă voi uita în urmă, poate mă voi gândi că a fost cel mai bun. Medalia de argint de la Olimpiadă e una care se apropie foarte mult de cea de aur. Oricum, noi ne dorim să participăm şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi să luăm o medalie şi mai strălucitoare".