Mihaela Buzărnescu, Doctor în Educație Fizică și Sport în cadrul UNEFS

08.12.2016

Moment special în cariera jucătoarei de tenis Mihaela Buzărnescu, în continuare activă în circuitul profesionist dar și, cum tocmai a demonstrat unei comisii exigente, în cadrul Universității Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din București(U.N.E.F.S.), un doctorand de mare valoare.

Spre meritul ei, Mihaela, a cărei carieră a fost afectată de numeroase accidentări, a găsit puterea să se împartă între tenis și școală pentru a ajunge, iată, să primească, absolut pe merit, titlul de ”Doctor în Educație Fizică și Sport”.

Acest titlu i-a fost oferit după ce a susținut cu succes, pe parcursul a mai bine de două ore, Teza de Doctorat „OPTIMIZAREA JOCULUI DE TENIS LA JUNIORI U12-U14 PRIN DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR MOTRICE ȘI PSIHOMOTRICE”.

A fost un subiect dificil, dar ofertant, iar Mihaela Buzărnescu s-a descurcat de minune.

Cel puțin așa au declarat, pentru site-ul FRT, atât conducătorul științific al tezei sportivei noastre, Prof.univ.dr. Gheorghe Marinescu, cât și șeful Comisiei de Doctorat, Prof.univ.dr. Negulescu Ioan și Conf.univ.dr. Stănescu Rareș, membru al comisiei, specialistul UNEFS în tenis de câmp.

Din partea Federației Române de Tenis, Mihaela Buzărnescu s-a bucurat de susținerea domnului Director General Laurențiu Mitrache, care a dorit să-i fie alături în acest moment important al vieții sale.

 

"A fost mai greu să ajung doctor, decât mi-a fost în tenis, pentru că făcându-le în același timp, timpul este limitat, ești în urmă cu foarte multe și trebuie să faci atât de mult: să citești, să fii la current cu ultimele noutăți, să te documentezi și să introduci toate aceste informații într-o teză pe care să obții, în cele din urmă, calificative pozitive. M-a ajutat foarte mult în cercetarea mea faptul că sunt jucătoare activă, mi-a fost mai ușor să colaborez cu antrenorii copiilor, sportivii au răspuns pozitiv la solicitările mele. Și Federația Română de Tenis m-a susținut și m-a ajutat, cei de acolo mi-au fost alături și vreau să le mulțumesc pentru aceasta"

Mihaela Buzărnescu, Doctor în Educație Fizică și Sport

"Felicitări Mihaela pentru această realizare, în numele meu, al Federației Române de Tenis și al tenisului românesc! Este o performanță ceea ce ai făcut tu și mă bucur să te avem alături.Mi-ar plăcea să vii la federație, să ne ajuți să îmbunătățim lucrurile și să ne împărtășești din experiența ta acumulată în acești ani de studiu. Avem nevoie în tenisul românesc de tineri ca tine"

Laurențiu Mitrache, Director General FRT

"Doctorandul Mihaela Buzărnescu a dat dovadă de profesionalism, de responsabilitate. Și-a asumat cercetarea, deși nu a fot ușor, iar în cercetare s-a comportat cu aceeași tenacitate de care a dat dovadă pe terenul de tenis și până la urmă a ieșit o teză bună, o cercetare bună. Mi-aș dori ca un profesionist, pentru că Mihaela Buzărnescu este un profesionist al tenisului, să poată fi la o catedră la universitate, pentru că are ce să spună, a deprins deja tainele cercetării. Acum depinde de ea"

Prof.univ.dr. Gheorghe Marinescu

"Mihaela Buzărnescu este un doctorand actual, doctor în științe, titlu conferit după susținerea unei teze valoroase și sunt convins că în viitor va trece de la teorie la practică, de la cercetarea științifică, la implementarea în domeniul antrenamentului și competiției de tenis, cu acele elemente de noutate, acele elemente valoroase care pot să optimizeze capacitatea de performanță a jucătoarelor și jucătorilor noștri"

Prof.univ.dr. Ioan Negulescu

"Jucătorii de performanță își continuă activitatea până la sfârșitul carierei, după care se gândesc să urmeze o formă de învățământ, se gândesc la o școală de antrenori, vin la noi la universitate, sau la alte facultăți de educație fizică și sport din țară. Mihaela este foarte muncitoare, am fost alături de ea în ciclul de licență, apoi masteratul și, bineînțeles, și pe tot parcursul doctoratului. A evoluat de la un referat la altul, s-a străduit mult, pentru că și-a dorit ca teza să iasă perfectă și a avut o singură problemă: activitatea de performanță, care i-a furat din timp. Dar în momentele de pauză a venit, a luat legătura cu noi, a recuperat, a încercat tot timpul să se perfecționeze și sunt mândru de ea și mândru de munca ei”

Conf.univ.dr. Rareș Stănescu