Francesca Feodorov și Vanessa Popa-Teiușanu, campioane de dublu la ”Oti Junior Cup” în Antalya

27.03.2017

Evoluție solidă a reprezentanților României la unul dintre cele mai importante turnee Tennis Europe din acest început de an.

Disputat în Antalya, pe suprafață dură, turneul rezervat jucătorilor U14, de Grad 2, a avut la start, pe tabloul de simplu al fetelor, și pe cel de dublu, patru reprezentante.

La simplu, cele mai bune evoluții le-au avut Francesca Feodorov, Vanessa Popa Teiușanu și Alexandra Petric, care au ajuns până în sferturile de finală, dar la dublu evoluția fetelor noastre a fost perfectă.

Francesca Feodorov a făcut pereche cu Vanessa Popa-Teiușanu, cele două fiind desemnate cap de serie nr. 2, iar parcursul lor a fost impecabil până la capăt. Francesca și Vanessa nu au pierdut nici un set, iar în ultimul act au dispus cu 7-6(3), 7-5, de perechea turcă Semra Aksu/Melis Ayda Uyar, cap de serie nr. 3.

În turneul băieților, tot în proba de dublu, perechea formată din Alin Mihai Fătu și croatul Ivan Sodan, cap de serie nr. 5, a ajuns până în semifinale unde a pierdut la mare luptă, 2-6, 6-4, 5-10, în fața celor care aveau să câștige turneul, turcii Arda Azkara/Orhan Gur Umur.

În turneul de simplu, evoluții bune au avut Bryan Cristian Baltă și Dan Vasile Duță, care au ajuns până în turul 3.