Peste 50 de antrenori români, la primul ”Curs de perfecționare pentru antrenori” organizat de FRT în 2017

04.05.2017

Federaţia Română de Tenis a organizat la Centrul Național de Tenis din Bucureşti primul curs de perfecţionare pentru antrenori pe anul 2017. La cursuri au luat parte 55 de antrenori din București, Brașov, Bacău, Bacău, Bârlad, Constanța, Craiova, Galați, Focșani, Ploiești, Pitești, Slobozia, Sf. Gheorghe, Vaslui și Oradea.

Cursul a fost deschis de doamna Lector Universitar Dr. Adela Caramoci, de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, care a făcut o prezentare despre ”Specificul efortului în jocul de tenis, aspecte teoretice şi practice”.

”Energetica jocului de tenis, între legende şi adevăruri ştiinţifice”, în două părți, a fost prezentarea următoare, realizată de Dr. în biochimia efortului, Dorel Tocitu, cercetător principal II, I.N.C.S.

Lectorul Universitar Dr.Alexandru Moşoi, de la Universitatea Transilvania Braşov a încercat să facă puțină ”lumină” în această lume a tenisului prin intermediul cursului ”Forţa de a lupta pentru fiecare punct - partea întunecată a tenisului”, pentru ca acest curs de perfecționare organizat de domnul Costel Curcă să fie încheiat de Lectorul Universitar Dr. Radu Predoiu, de la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, cu tema ”Comunicarea în funcţie de preferinţele cerebrale şi de sistemele de reprezentare în geneza performanţei”.