Rafael Nadal, campion pentru a zecea oară la Roland Garros: „Este cel mai important turneu din cariera mea”

11.06.2017

Rafael Nadal și-a consolidat locul în istoria tenisului mondial după finala la simplu de duminică, de la Roland Garros, în care l-a întâlnit pe elvețianul Stan Wawrinka.

A fost, din păcate pentru zecile de milioane de iubitori ai tenisului care așteptau un spectacol, o fnală scurtă jucată într-un singur sens. În puțin peste două ore Rafa s-a impus cu 6-2, 6-3, 6-1 și a câștigat, pentru a zecea oară, titlul la Paris, singurul jucător din istoria tenisului care reușește vreodată acest lucru.

"Mulţumesc! Este incredibil! Mulţumesc tuturor! Sunt extrem de emoţionat acum! Este cel mai important turneu din cariera mea. Nu pot descrie ceea ce simt aici. Nu se compară emoţiile şi adrenalina pe care le am aici la Paris, cu nimic în lume!. Mulţumesc, Toni! Avem împreună zece trofee! Ne vedem la anul", a spus Rafael Nadal în timpul premierii.

Campion în 2017 la Paris, Rafael Nadal va primi un premiu de 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte ATP, care-l vor ajuta să urce, începând de luni, pe poziţia a doua în clasamentul mondial.