Cursuri internaţionale de perfecţionare, organizate în România de Colegiul antrenorilor FRT

12.06.2017

În perioada 5 - 10 iunie 2017, la sediul Academiei de Tenis S&F din Ploieşti, au avut loc două cursuri internaţionale de perfecţionare, atât pentru antrenorii de tenis din România cât şi pentru cei din estul Europei.
Motivele organizării acestor două cursuri internaţionale au fost:

1. Perfecţionarea antrenorilor de tenis din România, prin însuşirea noilor metodologii de predare pentru formarea campionilor în viitorul apropiat şi anume - Tenis 10 şi PPerformanță în Tenis.

2. Implementarea în fiecare judeţ a noii „Metodologii unitare de presare” care va avea loc în trei etape distincte, pe durata următorilor patru ani, după cum urmează:
Etapa 1 -  6/10 ani - Tenis10 ( 5/6 ani Teren Roșu, 7/8 ani Teren Portocaliu şi 9/10 ani Teren Verde).
Etapa 2 -  11/16 ani- Performanță în Tenis ( 11/13 ani- învățarea totală a tuturor abilităţilor şi modalităţilor de joc în tenisul modern şi 13/16 ani - perfecționarea totală a acestora)
Etapa 3 -  17/21 ani - Tranziția de la junior la jucător ATP sau WTA.

3. Recunoașterea și certificarea oficială a antrenorilor români în sistemul internaţional.

Cursurile şi cele trei tipuri de testări (îndemânare , lecţie practică şi examen scris ) au fost prezentate şi susţinute de Lectorul Internaţional domnul Inaki Balzola, director internaţional al Professional Tennis Registry - USA.
La cursul Tenis10 , au fost prezenţi pe lângă antrenorii care s-au înscris la curs şi 35 de antrenori, membri ai Colegiului Naţional al Antrenorilor FRT, din totalul de 41 de membri. 

Participarea atât de mare a acestora a fost susţinută financiar de FRT, reprezentată de dl. George Cosac - Preşedinte FRT şi dl. Răzvan Itu  - vice preşedinte FRT , care au felicitat atât pe organizatorii acestui event , cât şi pe toţi membrii Colegiului Naţional al Antrenorilor FRT pentru seriozitatea de care au dat dovadă la acest eveniment. 

Această dovedeşte dorinţa arzătoare a Colegiului de Antrenori FRT, care a înţeles necesitatea implementării cât mai rapide a noii Metodologii de Predare Untară în România.

Tot cu această ocazie domnii George Cosac şi Florin Niță au înmânat tuturor reprezentanţilor de judeţe prezenţi aici , noile legitimații oficiale FRT, de membru în Colegiul Naţional al Antrenorilor .
Succesul acestei acţiuni a fost lăudat şi apreciat de toţi cei care au fost prezenţi.
Florin Niţă - Preşedintele Colegiului de Antrenori FRT. 

Feedback participanţi

" Am fost foarte plăcut surprins de multitudinea informaţiilor noi recepţionate la acest curs şi felicit întreagă echipă organizatoare a acestui frumos eveniment. Transmiteţi vă rog, de asemenea, multă stimă şi respect domnului Balzola care m-a impresionat foarte tare prin pasiunea şi profesionalismul meseriei ce o desfăşoară. Sunt foarte bucuros că am participat la această reuniune a antrenorilor de pe întreg cuprinsul ţării şi vă mulţumesc foarte mult pentru invitaţie. Nu în ultimul rând, vreau să vă felicit pentru condiţiile minunate pe care ni le-aţi oferit în aceste zile într-o bază minunată şi într-o ambianţa naturală plină de energie pozitivă. Vă mulţumesc frumos”.

Marius Babiciu

"Bună ziua, a fost o acţiune reuşită din multe puncte de vedere, m-am simţit foarte bine, am descoperit lucruri noi şi deja pe drumul de întoarcere îmi făceam planuri de antrenamente ! Felicitări ! Vă mulţumesc !".

Darius Bragusi

"Totul a fost la superlativ. Cei ce ne-am prezentat, peste 97 la sută, am demonstrat că ne pasă, că vrem binele tenisului românesc prin activitatea noastră în sport, şi cu toate că au fost episoade în care ne-am jucat precum copii, această joacă s-a dovedit a fi o aprofundare a noilor viziuni privind metodele de predare a tenisului pentru copii. Ne-am reamintit că am fost cândva şi noi copii, şi că nu trebuie decât să încurajăm bucuria copiilor prin practicarea acestui sport extrem de frumos şi educativ. Aştept cu nerăbdare filmări din timpul cursului, pentru a le prezenta şi celorlalţi antrenori din sectorul 2, având în vedere hotărârea CCA cu privire la predarea unitară a tenisului în România pentru copii sub 10 ani”.

Prof.Antr. Vasile Moroşanu

"Ţin să va mulţumesc pentru această implicare, iar ce s-a întâmplat la baza dumneavoastră a fost extraordinar. Aştept fimaările de la curs atât de la Tenis10 cât şi de la performanţă . Propun că fiecare reprezentant din judeţ să prezinte aceste lucruri şi colegilor. Mai propun ca după ce fiecare reprezentant din judeţ va prezenta această linie de pregătire, fiecare participant să primească din partea FRT un document de participare la un curs de perfecţionare. Aşa cred că-i putem pregăti pentru anul 2018 să putem vorbi aceeaşi limbă în tenis". 

Chirilă Marian