BRD Wheelchair Open Tennis Pitești 2017, un turneu nou în calendarul ITF

01.08.2017

FOTO: www.jurnaluldearges.ro

Asociația Sportivă Misena organizează, sub egida ITF și a Federației Române de Tenis, două turnee din circuitul ITF Futures Series Wheelchair, la Pitești și la București.

Turneul de la Pitești, un turneu nou în calendarul ITF, va avea loc în perioada 3-6 august, va fi găzduit de AS Tennis Club Pitești Bascov, și va avea peste 20 de jucători pe tabloul principal, printre care și cei mai buni jucători din România. 

Primul eveniment de acest gen a avut loc în anul 2015, iar până în prezent au fost organizate patru turnee de tenis internaţional, în diverse oraşe, pentru a promova tenisul de câmp în rândul persoanelor cu diverse dizabilităţi locomotorii şi nu numai.

În România sunt şapte sportivi din această categorie socială, care practică tenisul de câmp imobilizaţi în fotoliul rulant şi care sunt incluşi în clasamentul ITF.

"Este un turneu internațional destinat persoanelor cu dizabilități, care va avea loc pentru prima dată în județul Argeș. Ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm sportul în rândul persoanelor cu dizabilități și, de ce nu, să atragem cât mai multe persoane cu dizabilități pentru a practica acest sport. Aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment. Este cel mai mare eveniment destinat persoanelor cu dizabilități care s-a desfășurat vreodată în județul Argeș", a spus Flavian Crăciun, președintele Turneului "BRD Argeș Open Wheelchair Tennis".

"Este probabil cea mai specială conferință de presă la care particip. Din acest eveniment, organizat în mare parte de Flavian, cred că avem toți de învățat. Și n-o să vorbesc mult, o să încerc să fac mai mult, pentru că fiecare dintre noi putem să facem mai mult. Este un eveniment în premieră, dar și un eveniment din care fiecare dintre noi avem de învățat în tot ceea ce facem. Din ceea ce a făcut și a construit Flavian în această perioadă, toți avem de învățat. Cred că nu avem de ce să ne mai plângem că n-avem de făcut lucruri. În rest, mult succes sportivilor, încă odată felicitări lui Flavian pentru ambiția și tenacitatea de care a dat dovadă, pentru că noi și cei de la Consiliul Județean știm ce înseamnă să organizezi un turneu de tenis în condiții normale, nu în condiții specifice pentru persoane cu dizabilități, prin urmare nu pot decât să-l felicit și să mulțumesc celor care s-au alăturat acestui demers", a adăugat și directorul executiv al ADI Servsal Argeș, Gabriel Moiceanu, care s-a implicat în organizarea turneului de tenis.

Meciurile de tenis din cadrul Turneului "BRD Argeș Open Wheelchair Tennis" se vor desfășura după următorul program:
- vineri - începând cu orele 09.00 și după-amiaza de la orele 15.00
- sâmbătă - începând cu orele 09.00 și după-amiaza de la orele 16.30.
- duminică - de la ora 09.30 va avea loc finala la simplu, iar de la ora 11.30 - premierea câștigătorilor.

Premiile totale ale acestei competiții sunt în valoare de 3.500 de dolari.