Elena Ruse câștigă, la Bad Saulgau, primul turneu ITF din 2017. Cristina Dinu și Nicoleta Dascălu, finaliste la dublu

07.08.2017

Refăcută după o accidentare care i-a afectat jocul în ultima jumătate de an, românca Elena Gabriela Ruse joacă în acest moment un tenis solid, este încrezătoare, iar rezultatele nu întârzie să apară. Compatrioata noastră tocmai a câștigat un turneu din circuitul ITF Pro, dotat cu premii în valoarea de 25.000 de dolari, și organizat în Germania, la Bad Saulgau.

Elena a dominat autoritar acest turneu, nu a pierdut niciun set pe parcursul lui, iar toate meciurile au fost câștigate fără ca vreun set să intre în prelungiri. 

În finala probei de simplu a fost 6-1, 6-2 pentru Elena în fața americancei Chiara Scholl, rezultat care îi asigură cel de-al cincelea turneu ITF din carieră, primul din acest an.

Elena a avut o evoluție bună și în proba de dublu, în care a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de perechea favorită nr. 1, Anna Kalinskaya(RUS) / Ipek Soylu (TUR). Acestea din urmă s-au impus în finală în fața unei perechi sută la sută românești, Cristina Dinu/Nicoleta Dascălu, de care au dispus cu 6-2, 6-2.