Echipa de Cupa Davis a României, optimism înaintea meciului din Austria:

13.09.2017


Echipa de Cupa Davis a României, formată din Dragoș Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza şi Horia Tecău, cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, a ajuns în Austria, la Wels, pentru întâlnirea din primul tur al play-off-ului pentru menținerea în Grupa I, zona Europa/Africa a Cupei Davis.

La conferința de presă de prezentare a echipelor, băieții noștri s-au declarat foarte optimiști.

"Suntem în Wels să câștigăm. De ce nu? Pe hârtie suntem clar outsideri, dar jucătorii noștri sunt foarte motivați", a spus, încrezător, căpitanul Andrei Pavel, fost jucător de top în circuitul ATP, acolo unde l-a întâlnit pe Stefan Koubek, actualul căpitan de echipă al Austriei, pe care l-a învins.

"Nu sunt foarte bun la statistici, dar îmi amintesc că am câștigat împotriva lui Stefan".

Andrei Pavel a avut numai cuvinte de laudă despre tenisul din Austria, dar s-a declarat convins și de potențialul jucătorilor din echipa României, pe care îi vede capabili să ajungă în Top 100 ATP.

"În circuit am întâlnit mulți jucători austrieci, niște băieți de treabă. Mă simt bine aici în Wels și sunt optimist că vom câștiga", a declarat și Horia Tecău, campionul de dublu de la US Open, și cel mai experimentat jucător din echipa României.

Debutanți în Cupa Davis, Dragoș Dima și Bogdan Borza se gândesc și ei la victorie: "Este o onoare pentru noi să ne reprezentăm țara în Cupa Davis. Sperăm ca în final noi să fim câștigători".

Și pentru Răzvan Itu, vicepreședintele Federației Române de Tenis, și Team manager, victoria nu este un lucru imposibil: "Suntem foarte fericiți că jucăm cu o echipă atât de tânără în Wels. Cu o echipă pentru viitor. Sunt convins că putem câștiga împotriva Austriei. De ce nu?"