Campioană în Franţa, la Poitiers, Mihaela Buzărnescu a reuşit cea mai impresionantă urcare în clasament. Performanţă româncei, apreciată de WTA

30.10.2017

Anul 2017 este, fără niciun dubiu, cel mai bun din întreaga carieră pentru Mihaela Buzărnescu. Compatrioata noastră a reuşit să câştige cel de-al şaselea titlu la simplu în acest an, în Franţa, la Poitiers, turneu ITF dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, fără să piardă vreun set. A fost 6-0, 6-3 pentru Mihaela, cap de serie nr. 5, în meciul cu Jasmine Paolini din Italia, apoi 6-2, 6-1 cu Anna Blinkova, din Rusia, 6-2, 6-4 cu o altă rusoaica, favorită nr. 3, Ekaterina Alexandrova, 6-4, 6-2 cu favorită nr. 1, Tatjana Maria, din Germania pentru ca în finală să dispună cu acelaşi scor de belgianca Alison Van Uytvanck, cap de serie nr. 4.
Pentru Mihaela turneul a fost foarte bun şi la dublu, proba în care a jucat finala, dar perechea Buzarnescu/N. Geuer(GER) a pierdut, 6-7(7), 3-6, disputa cu perechea Belinda Bencic(SUI)/Yanina Wickmayer(BEL). 

În urma acestui rezultat extraordinar, Mihaela Buzărnescu reuşeşte un impresionant salt de 17 locuri în clasamentul WTA de simplu, până pe 72, cea mai bună clasare a carierei. Mai mult, compatrioata noastră termina anul 2016 pe locul 377, ceea ce înseamnă că până acum a urcat nu mai puţin de 305 locuri în clasamentul WTA, performanţă cu care foarte puţine jucătoare se pot lăuda.
Performanţa Mihaelei nu a trecut neobservată şi a fost apeciată de site-ul oficial al celor de la WTA, care o mentionează drept cea de-a doua mutare importantă în clasamentul mondial, după cea reuşită de daneza Caroline Wozniacki, ajunsă pe locul 3 WTA, după o urcare de trei poziţii.