Maria Sara Popa, campioană în Turcia, la un puternic turneu Tennis Europe U12. Mihai Alexandru Coman a jucat finala băieților

21.11.2017

Performanță foarte bună pentru românca Maria Sara Popa, în Turcia, la Antalya, unde a participat la un turneu Tennis Europe U12 de Categoria 3.

Compatrioata noastră, antrenată de Firicel Tomai, a câștigat finala de simplu și a jucat și finala de dublu, probă în care a făcut pereche cu Diana Maria Ilie.

Astfel, la simplu, Maria Sara a câștigat primele trei meciuri de pe tabloul de 64 de jucătoare cu același scor categoric, 6-0, 6-0 împotriva unor jucătoare din Turcia.

Evoluție solidă pentru româncă și în sferturile de finală, în care a trecut cu 6-3, 7-6(2) de britanica Jaquelyn Ogunwale și, în semifinale, cu valoroasa Darya Zykova, din Rusia, de care a dispus cu 6-2, 6-2. În finală, în fața unei adversare la fel de valoroase, Tea Zivic, din Franța, Maria Sara s-a impus tot în două seturi, 6-3, 6-3, consfințind, astfel, un turneu perfect pentru ea.

În proba de dublu, Maria Sara Popa și Diana Maria Ilie au câștigat toate meciuri până în finală fără să piardă vreun set, dar în ultimul act au fost învinse greu, cu 6-0, 6-7(4), 10-7 de perechea Zuzanna Bednarz (POL)/Jaquelyn Ogunwale (GBR).

În turneul băieților România a avut, de asemenea, trei reprezentanți, Mihai Alexandru Coman, David Manu și David Cristian Carteputredă, acesta din urmă venind din calificări.

Perfomanță notabilă pentru Mihai Alexandru Coman, care a ajuns în finală după cinci victorii în câte două seturi. În ultimul meci al turneului el a pierdut în trei seturi, 6-4, 2-6, 3-6, în fața unui jucător din Serbia, Branko Druric.